TKO SE PRVI VRIJEĐAO?

Kosor: Većina u Saboru je stabilna. Neka i oporba prestane vrijeđati! Ali, drago mi je da se Šeks ispričao

Premijerka postupke oporbe smatra farsom jer oporbeni zastupnici zaboravljaju da su i oni više puta uvrijedili HDZ
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Vladajuća većina u Saboru je stabilna - izjavila je danas predsjednica Vlade Jadranka Kosor prilikom posjeta tvornici Boxmark Leather u Varaždinu te dodala kako postupke oporbe smatra farsom jer oporbeni zastupnici zaboravljaju da su i oni više puta uvrijedili HDZ .

Kosor je na pitanje o neuspjehu stavaranja kvoruma na današnjoj sjednici Sabora odgovorila kako je situacija što se tiče vladajuće koalicije dobra. Napomenula je kako je jutros održala sastanak s Miloradom Pupovcem iz SDSS-a te da vladajuća većina apsolutno postoji.

Istaknula je i kako upravo ona nije dozvolila da jedna zastupnica vladajuće koalicije koja je ovih dana rodila danas dođe u Sabor te je stoga glasovanje odgođeno.

VIDEO Ni bolesni ih nisu spasili: Sabor nema kvorum! Šeks se ispričao: SDP-ovci su me isprovocirali

- Itekako imamo kvorum i većinu koja je stabilna, unatoč svim naporima oporbe pogotovo posljednje dvije godine da sruši Vladu. Oporba je svoj program protekle dvije godine bazirala na projektima za rušenje Vlade. To je nažalost činila i ove godine i to u najosjetljivijim trenucima, kad smo tvrdili da možemo završiti pregovore do kraja lipnja. Oni su se svim snagama upinjali srušiti Vladu, a to čine i danas i pokušavaju nametnuti ritam za koji ja vjerujem da hrvatska javnost neće prepoznati - zaključila je Kosor.

Premijerka je rekla kako joj je drago što se Vladimir Šeks ispričao za svoje postupke, no da to ne znači da će HDZ-ovi prestati s upozorenjima na uvrede njihove stranke. Dodala i kako oporba uporno pokušava sakriti uvrede koje je upućivala Vladi u zadnjih dvije godina.

Baš zato Kosor smatra kako je 'zgražanje' Vesne Pusić na HDZ-ovu tužbu protiv Željka Jovanovića, koji je HDZ nazvao zločinačkom organizacijom, prava 'farsa'.

Podsjetila je i kako su HNS i njegov predsjednik Radimir Čačić prije nekoliko mjeseci podnijeli tužbu protiv nje, zbog riječi glasnogovornika Vlade Mladena Pavića koji je ovog proljeća ustvrdio da u prosvjedima protiv Vlade ima instrumentaliziranih članova opozicije. Postupak je bio okončan jer Čačić nije uspio pribaviti užnu potvrdu za ukidanje imuniteta premijerki.

Kosor je na kraju kazala kako se ispričava svima kojima je bilo koji član HDZ-a uputio bilo kakvu neprimjerenu riječ, ali da neće odustati od borbe za istinu i za pravo govoriti o istini, pogotovo u izborno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:05