PROMOCIJA NAJVAŽNIJA

Kosorica i njezina svita ugrozili zdravlje djece na onkologiji

Ulazak fotoreportera i novinara mi nismo dozvolili. Ja sam poludio zbog toga, kaže ravnatelj klinike dr. Goran Roić
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak je u Klaićevu bolnicu donijela donaciju od milijun kuna malim onkološkim bolesnicima, no kako je politička promocija u izbornoj godini važnija od bilo čega, donaciju premijerka nije samo predala upravi bolnice, i eventualno djeci mahnula kroz staklo, već je među onkološke bolesnike ušla zajedno sa svojom svitom, i fotoreporterima, koje je Vladin protokol pozvao unutra, a bolnica to dozvolila, piše Novi list.

Tako su se u jednoj sobi s teško oboljelom djecom oslabljenog imuniteta natiskali, pored premijerke, njeni ljudi, fotoreporteri i snimatelji, ukupno petnaestak ljudi. Svi su na ustima imali maske, no bez ikakve zaštite, i bez privole roditelja, u sobu su ušle i fotoreporterske torbe, kamere, osvjetljenje tih kamera, drugim riječima, puno virusa i bakterija.

Otvaranjem vrata dječje onkologije kamerama, uprava Dječje bolnice u Klaićevoj prekršila je i Zakon o pravima pacijenata, odnosno članak 28. koji svakom pacijentu jamči pravo na privatnost.

- Ulazak fotoreportera i novinara mi nismo dozvolili, već su došli mediji koji prate premijerku, a koje je Vladin protokol uveo među pacijente. Ja sam poludio zbog toga, jer su i mene iznenadili kad su ušli unutra preko Vladinog glasnogovornika. Kad mi organiziramo medijske posjete bolnici, za to prvo tražimo odobrenje roditelja. Nije trebalo ovako ispasti - kaže dr. Goran Roić, ravnatelj dječje klinike u Klaićevoj.

Roditelje bolnica nije tražila za dopuštenje da se njihovu djecu snima, i među njima boravi, samo je glasnogovornik Vlade, Mladen Pavić, kako kaže, fotoreportere zamolio da ne prikazuju lica djece, navodi Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:31