PONUDA IZ ŠVEDSKE

Kotromanović poručio: Zainteresirani smo za zrakoplove Gripen i želimo da ratno zrakoplovstvo opstane

POŽEGA - Ministar obrane Ante Kotromanović potvrdio je danas kako ovih dana treba stići nova ponuda švedske državne tvrtke FXM za nabavu borbenih zrakoplova "Gripen", naglasivši kako su Ministarstvo obrane i Glavni stožer zainteresirani da hrvatsko ratno zrakoplovstvo opstane.

"Još ništa nismo dobili, vidjet ćemo što će stići ovih dana. U svakom slučaju mi smo zainteresirani - i ja kao ministar i načelnik glavnog stožera - da naše zrakoplovstvo opstane i da bude na čast", rekao je Kotromanović u Požegi odgovarajući na pitanje u kojem će smjeru ići razvoj borbenog zrakoplovstva i što je s najavom da Šveđani idu s novom ponudom za nabavu zrakoplova "Gripen".

Ministar je ipak napomenuo kako ponudu treba staviti u kontekst naših mogućnosti. "Znamo što možemo, znamo ekonomsku situaciju u zemlji i prema tome imamo ograničavajuće faktore", upozorio je.

"Vidjet ćemo što se sada doći i što će reći Šveđani. O tomu će odlučiti državni vrh i oni koji se bave financijama" , dodao je ministar Kotromanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:25