REAKCIJE NA PRESUDE

Kotromanović: U Oluji su sudjelovali Amerikanci i Francuzi. Jesu li i oni dio zajedničkog zločinačkog pothvata?

Kotromanović je rekao da je tijekom čitanja optužnice imao osjećaj da su se zločini dogodili na području Srbije, negdje oko Čačka
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Gostujući u večerašnjoj posebnoj HTV-ovoj emisiji posvećenoj haškim presudama hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, umirovljeni brigadir Ante Kotromanović izjavio je da su Hrvatskoj vojsci tijekom vojno-redarstvene akcije "Oluja" pomagali francuski i američki vojni stručnjaci.

Kotromanović je rekao da su francuski vojni eksperti pomagali u Šepurinama gdje se osnivala dočasnička škola i obučavali časnici.

VELIKI SPECIJAL: Haške presude hrvatskim generalima

Također, osim Francuza, od velike pomoći bili su i Amerikanci na čelu s generalom Carlom Vuonom, koji je HV-u pomogao u pripremi operacije, istaknuo je Kotromanović.

S obzirom na sudjelovanje stranih vojnih snaga u "Oluji", Kotromanović se pita znači li to da su i oni dio zajedničkog zločinačkog pothvata, odnosno da su pripadnici hrvatske vojske zajedno s francuskim i američkim vojnim snagama protjerali ljude s područja "pogođenog" akcijom "Oluja".

Uz to, Kotromanović je dodao da je tijekom čitanja optužnice imao osjećaj da su se zločini, za koje se terete generali Gotovina i Markač, dogodili na području Srbije, negdje oko Čačka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:27