MISTERIOZNI NIJEMAC

Kradljivac 12 milijuna kuna iz RBA novi Sanaderov ‘susjed’ u zatvoru

ZAGREB - Polovicom studenoga 2007. misteriozni je Nijemac nakon dobro izvedne prijevare išetao iz poslovnice Raiffeisen banke u Osijeku sa 12 milijuna kuna. Od jučer pravi društvo bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu iza rešetaka zatvora u Salzburgu.

Austrijska policija uhitila je na temelju Interpolove tjeralice njemačkog državljanina M. E. (38) na odmorištu Glanegg na autocesti kod Salzburga.

Austrijska policija priopćila je samo da se uhićenog u Hrvatskoj tereti za prijevaru tešku 1,6 milijuna eura, te da je priveden u zatvor u Salzburgu, gdje će čekati izručenje Hrvatskoj. Iz dva različita izvora potvrđeno nam je da je riječ upravo o muškarcu koji je odnio novac iz RBA, a kojega policija sve donedavno nije uspijevala identificirati.

Prijevara izvedena 2007., a Nijemac koji se pomoću lažne putovnice predstavio kao Johannes Mayer jedan je iz lanca prevaranata koji su izradili lažni žig i uvježbali potpise osoba koje imaju pravo raspolagati sredstvima na žiroračunu tvrtke Porr-Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:54