OPSEŽNA POTRAGA

KRAJ POTRAGE ZA NESTALIM 95-GODIŠNJAKOM U akciju bili uključeni policija, HGSS, dron i helikopter HRZ-a nakon što je muškarac jučer odlutao iz kuće

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.09.2019. u 14:55

Udbina, 130919.
U vojarni Josip Jovic u Udbini odrzalo se otvorenje novog Sredista za razvoj vodja Marko Babic, modernih Sepurina za danasnje izazove Hrvatske vojske. Svecanosti u Udbini nazocili su predsjednica i vrhovna zapovjednica Oruzanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarovic, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krsticevic, nacelnik Glavnog stozera OS RH general zbora Mirko Sundov, posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina i drugi.
Na fotografiji: Vojna vjezba pripadnika Sredista za razvoj vodja - helikopter.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Ilustracija

SPLIT - Nakon opsežne potrage u kojoj su sudjelovali i dron i vojni helikopter, stariji muškarac (95) koji je na trogirskom području nestao u nedjelju, pronađen je u ponedjeljak kod rodbine, doznaje u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Kako su za Hinu rekli u policiji, odmah nakon primljene dojave o nestanku te osobe pokrenuta je opsežna potraga u kojoj su sudjelovali policija i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavana (HGSS), a bili su angažirani i dron te helikopter Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva.

Ta je osoba jučer odlutala iz kuće u kojoj živi, ali danas je pronađena u kući rodbine, objasnili su u splitskoj policiji.

Letačka posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je u ponedjeljak s helikopterom Mi-8 MTV1 u akciji traganja za nestalom osobom na širem području Seget Vranjica kod Trogira, priopćeno je iz baze Zemunika.

To je ove godine 15. akcija potrage u kojoj su sudjelovale letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo