'STANJE JE TEŠKO'

KREŠIMIR SEVER 'Teško je uprijeti prstom kome bi se i koliko trebalo uzeti. Prostora za rezove ne vidimo niti nam je netko to pokazao'

Krešimir Sever
 Darko Tomas / CROPIX

Predsjednik Nezavisnog hrvatskog sindikata Krešimir Sever gostovao je u emisiji RTL Danas nakon višesatnog sastanka Gospodarsko-socijalnog vijeća te rekao da je "teško uprijeti prstom kome bi se i koliko trebalo uzeti".

Na pitanje je li na sastanku bilo rijeli o rezanju plaća u javnom sektoru, Sever je rekao: "Oko plaća se nije ništa izravno govorilo. Nitko ništa od nas nije konkretno tražio. Njihova želja je bila otvoriti razgovore o trenutnoj situaciji, o svemu. Niti smo dali privolu oko toga, niti smo mogli dati."

A na pitanje da li se ta mjera, dakle rezanje plaća u javnom sektoru, ipak očekuje, Sever kaže: "Teško je reći do koje mjere i gdje ima prostora za solidarnost. Puno ljudi je angažirano na poslovima oko ove situacije s koronavirusom. Na kome bi se to slomilo mi ne znamo. Teško je uprijeti prstom kome bi se i koliko trebalo uzeti."

Sever je nastavio: "Prostora za rezove ne vidimo niti nam je netko to pokazao. Govorili smo o projekcijama proračuna. Iz projekcija se može iščitati da je stanje teško. U ovom trenutku ne treba biti ništa na stolu, ali jednako tako, sutra može biti sve na stolu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:24