OSUDIO NEVOJNIČKO PONAŠANJE

KRSTIČEVIĆ O AFERI 'Hrvatska vojska će pobijediti i ovu situaciju' ODGOVORIO I MILANOVIĆU 'Potrošio je milijune na MiG-ove, a nisu letjeli'

Damir Krstičević
 Danijel Bartolić / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević rekao je u subotu u Zagrebu kako je jedina velika afera u Ministarstvu obrane bila ona s MIG-ovima koja se dogodila u mandatu bivše Vlade pridruživši se u tom stajalištu hrvatskoj predsjednici.

Komentirajući aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu vezana uz odgovornost za šverc oružja, Krstičević je rekao kako se neće dopustiti da pojedinci naštete ugledu Hrvatske vojske u cjelini.

"Hrvatska vojska će pobijediti i ovu situaciju i iz ovoga izaći još jača i snažnija. Naši piloti su časni ljudi i tako će i ostati i nećemo dopustiti da pojedinci naštete ugledu Hrvatske vojske u cjelini. U utorak ćemo riješiti ovu situaciju i idemo dalje u jačanje našeg Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", rekao je te ponovno osudio nevojničko ponašanje pojedinaca.

Rekao je i da je taj slučaj otkrila država, vojna i civilna policija koje su koordinirano radile i otkrile nečasne radnje te da je osnovano povjerenstvo koje mora sustavno i odgovorno utvrditi sve činjenice.

"Pojedinci će biti sankcionirani, utvrdit ćemo zapovjednu odgovornost, a za ostalo su nadležni sudovi“, proučio je Krstičević.

Na štandu na Cvjetnom trgu gdje je dao potpis potpore za predsjedničku kandidaturu HDZ-ovoj kandidatkinji i aktulanoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, Krstičević ustvrdio je kako je jedina velika afera u Ministarstvu obrane bila ona s MIG-ovima, koja se dogodila u mandatu bivše Vlade, kada je učinjena ogromna šteta - potrošeni su novci, a avioni ne lete.

Na prozivke Zorana Milanovića o odgovornosti za slučaj šverca oružja, za koji se sumnjiče i pripadnici Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, predsjednica Grabar-Kitarović jučer je također rekla da je jedina velika afera u Oružanim snagama ona s MIG-ovima 2013. koji su išli na popravak u Ukrajinu.

"MIG-ovi su došli u dijelovima, a kad su sastavljeni, utvrđeno je da papirologija ne odgovara onome što je isporučeno. Na cijeli posao potrošeno je više od 170 milijuna kuna", rekla je jučer predsjednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:03