MINISTAR OBRANE

KRSTIČEVIĆ O PROPALOJ NABAVI AVIONA 'S ovim znanjem krećemo u nov proces koji će biti najbolji'

 
Damir Krstičević
 Ranko Suvar / CROPIX

Ministar obrane Damir Krstičević se osvrnuo na propalu nabavu F-16 aviona od Izraela rekavši da se kreće u novi proces nabave aviona. Krstičević je to rekao uoči sjednice Vijeća za obranu, na kojoj se predstavlja izviješće o nabavi vojnih zrakoplova. Kasnije će biti održana i sjednica Vlade na kojoj će jedina točka dnevnog reda biti propala nabava F-16 aviona od Izraela.

'Proces ćemo transparentno zatvoriti na Vladi. S ovim znanjem krećemo u nov proces koji će biti najbolji, s ciljem da Hrvatska dobije kvalitetan višenamjenski avion i da dobije nadzor svog zračnog prostora. Vlada će učiniti sve da se to i dogodi', rekao je Krstičević za N1.

Još je jednom ponovio da je natječaj koji je sada propao bio transparentan.

'Da podsjetim još jednom - natječaj je bio transparentan, Hrvatska je izabrala izraelsku ponudu, Izrael je imao preodobrenje od SAD-a, no trebali su od SAD-a dobiti i konačno odobrenje. Nekidan ste vidjeli da su došli u MORH i da su rekli da obavezu koju su imali, nisu osigurali, da nisu dobili odobrenje i da je to isključivo njihova odgovornost', rekao je Krstičević, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:35