PRIOPĆENJE IZ SPLITA

KUJUNDŽIĆ BEZ RIJEČI NAKON SASTANKA SA ŠEFOVIMA SPLITSKOG KBC-a U bolnici i dalje drže svoju stranu priče: 'Nismo je vezali, nemamo ni lisice!'

 
 Hanza Media

Nakon sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem iz KBC-a Split u petak poslijepodne stiglo je priopćenje u kojem se u vezi medicinskog zahvata nakon spontanog pobačaja Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić ponovno tvrdi kako "nije istina da se radila kiretaža i nije istina da se nije koristila lokalna anestezija".

"Gospođi Ivani Ninčević Lesardić je 12. veljače 2018. zbog spontanog pobačaja učinjena vakum aspiracija u lokalnoj anesteziji", navodi u priopćenju predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode Deni Karelović .

Klinika za ženske bolesti i porode KBC-a Split je ustanova koja ima realne pokazatelje da radi vrhunsku medicinu. Prije svakog zahvata ženama se ponudi lokalna ili opća anestezija, kaže se u priopćenju.

"U ovom slučaju je ušće maternice zbog spontanog pobačaja već bilo prošireno, a zahvat vakum aspiracijom je najmanje invazivan i najmanje bolan pa se na općoj anesteziji nije inzistiralo. Žao nam je što se ovakvim objavama naše pacijentice neopravdano dovode u stanje zabrinutosti i nepovjerenja prema našoj ustanovi", kaže Karelović koji demantira da je pacijentica bila vezana budući da u bolnici ne postoje lisice za vezanje.

S druge strane, Ninčević Lesandrić stoji pri tvrdnji da je bila vezana kožnim remenom - rekla je mostovka za dnevnik.hr.

Ministar Kujundžić nakon sastanka u KBC-u Split nije želio dati izjavu.

Mostova saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić u četvrtak je u Saboru tijekom rasprave o zahtjevu za Kujundžićevom smjenom iznijela svoje osobno iskustvu, ustvrdivši kako joj je u KBC-u Split obavljena kiretaža bez anestezije.

Nakon što je Karelović demantirao njezine tvrdnje, u izjavi novinarima u Saboru Ninčević Lesandrić je ocijenila njegovu izjavu "neprimjerenom i neetičnom", istaknuvši kako joj se u međuvremenu s istim problemima javilo mnoštvo žena.

"Proguglala sam da vidim što je to što on tvrdi da nije kiretaža, pa sam vidjela da je to malo moderniji oblik kiretaže. O čemu mi pričamo, pa vidjeli ste stotine i stotine žena koje su se javile od sinoć. Bol koju smo te žene i ja prošle, zvala se ona aspiracija, vakumska ili onakva, to je čišćenje maternice", rekla je ogorčeno Ninčević Lesandrić.

Istaknula je da ostaje pri svojim tvrdnjama, vjerojatno kao i sve žene koje su prošle slične muke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:04