REAKCIJA MINISTRA

KUJUNDŽIĆ 'Crkva i zakon o pobačaju? Ovo je demokracija, svi mogu sudjelovati'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.03.2018. u 11:56

Zagreb, 260717.
Klaiceva 16, Klinika za djecje bolesti Zagreb.
U Zavodu za radiologiju Klinike za djecje bolesti Zagreb pustena su u pogon dva nova digitalna RTG uredjaja, Uredjaj za digitalnu dijaskopiju i C-luk. Na fotografiji: Milan Kujundzic - ministar zdravstva.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

ministar zdravstva Milan Kujundžić

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je danas novinarima pred Banskim dvorima da u Hrvatskoj i u bilo kojoj demokraciji svi mogu sudjelovati kada su u pitanju donošenja zakona.

"Ako ciljate na zakone, bilo koje, svi subjekti u hrvatskoj državi i bilo kojoj demokraciji mogu sudjelovati", rekao je Kujundžić odgovarajući na pitanje smatra li da se Crkva u pojedinim pitanjima miješa tamo gdje joj nije mjesto.

Kazao je i kako će 23 pacijenta oboljela od spinalne mišićne atrofije (SMA) biti uključena u kliničko ispitivanje novog lijeka za tu bolest, i to oni u dobi do 25 godina s tipom bolesti od 1 do 3 koji nisu na respiratoru, dok oni na respiratoru ne mogu biti uključeni u studiju.

Upitan za odlazak neurokirurga Josipa Paladina iz KBC-a Zagreb, jer mu bolnica nije nakon umirovljenja produžila šestomjesečni ugovor o radu, Kujundžić je odgovorio kako je Paladino ugledni neurokirurg koji ima 68 godina, a svaka zdravstvena ustanova odlučuje tko im je u dobi iznad 65 godina neophodan, a tko nije.

Na pitanje namjerava li on raditi nakon 65-te godine kazao je kako je on "počeo davno raditi, a Bog zna dokad će moći raditi".

Izdvajamo