IMOVINSKA KARTICA

KUJUNDŽIĆ NAKON SASTANKA S PLENKOVIĆEM Otkrio kako je tekao razgovor s premijerom, a na pitanje tko mu je posudio novac uzvratio: 'Nomina sunt odiosa'

 
Milan Kujundžić; Andrej Plenković
 Davor Pongracic, Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić obratio se još jednom novinarima nakon što se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, kojem je trebao objasniti podrijetlo svojih nekretnina i propuste u imovinskoj kartici.

Premijeru je rekao da je spreman o svemu razgovarati i očitovati se.

'Rekao mi je da lijepo sve objasnim kao što je to u uređenom društvu. Nismo razgovarali o ostavci', rekao je Kujundžić.

Na pitanje o tome je li premijer bio zadovoljan sastankom i njegovim odgovorima, Kujundžić kaže:

'Nije imao više pitanja. Vi znate da sam ja štur u odgovorima kad je riječ o emocionalnim, psihološkim i duhovnim procjenama...'.

Dodao je i da je već nadopunio svoju imovinsku karticu.

'Kartica je već nadopunjena, dotjerano je što je bilo propušteno u formalnom smislu, a sadržajno je sve stajalo u njoj. Dodao sam kategoriju koja se odnosi na kredit, na primanje iz plaće, da se vidi kako je nastala moja ušteda. Svatko može vidjeti na tekućem računu...', rekao je Kujundžić i dodao da je i ranije u imovinskoj kartici pisalo da je 40.000 eura posudio od prijatelja. Novinarima nije htio reći ime prijatelja od kojeg je posudio taj novac, no rekao je da je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dao njegovo ime, kao i da ono sada stoji i u njegovoj imovinskoj kartici.

'Nomina sunt odiosa. Treba poštovati proceduru, sve se može vidjeti. Ime je navedeno u imovinskoj kartici. Stoji tamo...', zaključio je Kujundžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:42