TRAŽE POVEĆANJE PLAĆA

KUJUNDŽIĆ O RAZGOVORIMA SA ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA KOJI SE PRIPREMAJU NA ŠTRAJK 'Vjerujem da će i jedna i druga strana biti razumna'

Milan Kujundžić
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je zdravstvenim djelatnicima koji se pripremaju za štrajk poručio kako vjeruje da će i jedna i druga strana, i liječnici i sestre kao i Vlada, biti razumni kao što je bilo i do sada u razgovorima te da će se naći rješenje u granicama mogućeg.

Kujundžić je istaknuo da hrvatski liječnici i sestre po kvaliteti spadaju u sam svjetski vrh i da je u ovome trenutku svjetsko tržište takvo da su im vrata širom otvorena da mogu ići raditi bilo gdje za velike novce, a da će ipak velika većina ostati u Hrvatskoj.

"Mi, s druge strane, kao Vlada, nacija i država trebamo učiniti sve da im poboljšamo uvjete rada. Vjerujem da ćemo i jedna i druga strana biti razumni kao što je bilo i do sada u razgovorima gdje ćemo se naći na nečemu što je moguće", poručio je ministar Kujundžić zdravstvenim djelatnicima koji se spremaju na štrajk ako se ne udovolji njihovim zahtjevima za povećanjem plaće.

Na pitanje misli li da je bila njegova pogreška ili glupost što je parafirao sporazum sa sindikatima o povećanju plaća, pa je onda to sve povukao, Kujundžić je odgovorio da je to pitanje neprimjereno. "Nekada novinari postavljaju neprimjerena pitanja, pa i ovo vaše je bilo neprimjereno s glupošću", rekao je ministar novinaru.

Kujundžić je pojasnio i ideju izgradnje nove bolnice u Splitu.

"Velika kineska državna firma Sinopharm koja se bavi bolnicama i farmaceutskom industrijom zainteresirana je u Hrvatskoj graditi nove bolnice u Splitu, Zagrebu i Osijeku po izrazito povoljnim uvjetima i u tome smislu vodimo s njima pregovore. U isto vrijeme postoje financijski fondovi iz Amerike, Njemačke i Austrije koji su također zainteresirani i naravno da ćemo prihvatiti tko da najbolju ponudu", istaknuo je ministar.

Upitan znači li to preseljenje KBC Split, rekao je da ako se bude gradila na novoj lokaciji naravno da se onda bolnica preseljava na tu novu lokaciju, u nove prostore, što bi bio veliki dobitak za narod u Dalmaciji i cijelu hrvatsku medicinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:20