UZRUJANI KATOLIK

KUJUNDŽIĆ REKAO DA NE ŽELI ZABRANITI POBAČAJ, RADIKALNI AKTIVIST OBOLIO 'Imam visoku temperaturu i ne mogu spavati zbog njegovih kukavičkih riječi'

 Goran Mehkek / EPH

Vice John Batarelo, radikalni desničar i katolički aktivist na svojem je Facebook profilu u gluho doba noći podijelio poduži status u kojem se zgraža nad riječima novog ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je u emisiji N1 televizije "Novi dan" izjavio da je protiv zabrane abortusa.

Preciznije, Kujundžić je rekao:

- Osobno sam, protiv abortusa, ali i protiv zabrane, jer ne donose rješenje, već samo više izgubljenih života, kako djece tako i majke. Potrebno je educirati djevojke, kao i psihološka i materijalna potpora države - da se ni jedna majka ne boji začeti dijete.

Ta je izjava potpuno uzrujala Batarela, inače predsjednika konzervativne katoličke udruge Vigilare, te je prema vlastitim riječima obolio. Njegov status možete pročitati ispod.

Nijemi KRIK nad ministrom Kujundžićem!
Imam visoku temperaturu i ne mogu spavati, te mi se stalno vrte kukavičke, proturječne i intelektualno lijene riječi izgovorene jučer od novog ministra zdravstva, Milana Kujundžića. O, da oprostite to se smatra "diplomatskim" odgovorom (čitaj: "Ni vrit ni mimo")
Molim vas ministre, nemojte govoriti u istoj rečenici... da, ja sam vjernik, osobno sam protiv pobačaja ALI... (znate ne smijem imati jasan stav, i plus nerođeni nisu glasači). A vezano za "dan poslije pilule" isto kao njegov prethodnik Nakić, "pa to se ne može zabranjivati". Čemu zakoni služe ministre, zašto uopće imamo zakone? Koji babykiller stav i promicatelj neodgovornog i promiskuitetnog ponašanja. Jadno. A na pitanja da li mijenjati zakon o pobačaju - ništa...
Zašto je tako teško političarima i ministrima biti moralno uspravni ljudi i prakticirati ono što deklarativno vjeruju i znanstveno znaju da je istina. Niste tu da se "sviđate" ljudima nego da napraviti ono što je ispravno! Gdje to piše da ministri ne smiju imati jasan stav?
Ministre, mnogo, mnogo nerođene djeca nikada neće imati pravo na život niti na glas ali ima nas koji imamo i koji ćemo izgovoriti nijemi krik umjesto njih. Dobro razmislite od svom javnom stavu i legislativne promjene. Ministre ako niste znali ovo je dijete nerođeno od 12 tjedana koje se može "pobaciti" u Hrvatskoj. Je li ono ima neko pravo? Hoćete li ga zaštiti?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:01