SLUČAJ MATTEA RUŽIĆA

KUJUNDŽIĆ SPREMAN PODNIJETI OSTAVKU AKO SE POKAŽE DA JE BILO PROPUSTA 'Nitko od nas nije bogomdan na takvo mjesto'

Milan Kujundžić
 Krasnodar Persun / CROPIX

Nakon što je danas izbio požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača, nakon čega je jedna osoba poginula a više ih je ozlijeđeno, na lice mjesta su stigli premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Osvrnuli su se na brojne kritike na sustav zdravstva nakon što je ovog tjedna u Zaprešiću tragično preminuo mladić Matteo Ružić.

Novinari su ministra Kujundžica pitali je li spreman, kada prispiju konačni rezultati istrage, a u vezi sa slučajem tragične smrti mladića u Zaprešiću, ponuditi ostavku, bude li se osjećao odgovornim.

"Naravno da sam spreman, svaki političar mora biti spreman, je nitko od nas nije od Boga dan na to mjesto, ako se ustanovi da je bilo propusta. Po onome što su do sada napravile inspekcije, uistinu propusta nije bilo. Nažalost, priroda bolesti je takva da nekada medicina ne može pomoći svim pacijentima“, rekao je.

Plenković: Ministar Kujundžić radi svoj posao

Na pitanje ima li ministar Kujundžić i dalje njegovu političku potporu, premijer Plenković rekao je da su sada došli prije svega iskazati zahvalnost osoblju bolnice u Lopači i vatrogascima koji su herojskim naporima spasili teške pacijente, mnoge od njih nepokretne, u požaru koji se brzo razvijao i da im na tome zahvaljuje.

"Što se tiče cijele rasprave o hitnoj medicini i službi i slučaju u Zaprešiću, ministar i ja smo jučer temeljito razgovarali i o nalazu inspekcijske službe. Čeka se još cjelovito izvješće obdukcijskoga nalaza Zavoda za sudsku medicinu i tada ćemo tek, na temelju potpunih argumenata, moći u cijelosti i meritorno komentirati ovaj slučaj u Zaprešiću. Ministar radi svoj posao, i jučer i danas, i svi ostali, državni tajnik i sve službe koje su ovdje danas bile požrtvovne", izjavio je premijer Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:16