SUKOB

KUJUNDŽIĆA RAZBJESNILO JOVANOVIĆEVO PITANJE, BRUTALNO GA NAPAO, BRANILA GA STRENJA LINIĆ 'On je, za razliku od vas, bio u ratu i odradio svoje'

 / HANZA MEDIA

Teške riječi razmijenili su u srijedu u saborskom aktualcu ministar zdravstva Milan Kunundžić i SDP-ov zastupnik Željko Jovanović na čiju je stranu stala Mostova Ines Strenja Linić prozivajući Kujundžića kako je Jovanović 'za razliku od njega' bio sudionik Domovinskog rata i odradio svoje.

Jovanović je konstatirao da nam je zdravstvo u dubokoj krizi, da su liste čekanja sve duže, a dugovi sve veći, da liječnici odlaze iz Hrvatske, pa je ministra pozvao da kaže koliki je ukupni dug hrvatskog zdravstva, kolike dospjele obveze.

- Iako ste malo radili u medicini, znate da dugovi nisu od jučer - uzvratio mu je ministar, prozivajući ga za populizam, pa naveo da je ukupni dug zdravstva 8,2 milijardi kuna. U granicama mogućega trebamo ići raditi, jučer sam radio najteži tumor, kažite mi kad ste vi nešto napravili, pozvao je Jovanovića.

Strenja-Linić ministru uzvraća kako je Jovanović, za razliku od njega bio sudionik Domovinskog rata i odradio svoje, a nakon toga, zbog prezimena, nije mogao dobiti specijalizaciju. Zgrožena sam ovakvim napadom, poručila je ministru.

Nakon ovog istupa trebate otići, više ne smijete biti ministar, odgovorio je Kujundžiću vidno uzrujani Jovanović, poručivši mu da je Vladina i sramota Hrvatske liječničke komore.

Optužio ga je i da je svojim vođenjem Ministarstvo doveo u situaciju poput Agrokora. Dakle, vi niste ništa učinili, puštate šarene balone, a reformi nema nigdje. Vi ste sramota, vi nemate blage veze o politici, vi ste demagog, ultrakonzervativac, protivnik pobačaja, sve najgore što se može dogoditi hrvatskom građaninu, rekao je SDP-ov zastupnik ministru i pozvao ga da se vrati u bolnicu.

"Dobar ste liječnik, radite svoj posao, ali ste očajan ministar", izjavio je SDP-ov zastupnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:34