ČITATELJ 'SLOBODNE'

KUPAČ POLUDIO OD BIJESA 'Doveo sam djecu na plažu u osam, a uzurpatori su već zauzeli sva mjesta u hladu! A stigli su tek u podne'

 
 Slobodna Dalmacija

Koja bahatost na plaži u Slatinama na Čiovu! Čitatelj I.B. javlja kako je jutros s malom djecom u 8 i 30 došao na plažu, oko njega nigdje nikoga, a pola mjesta u hladovini - zauzeto, piše Slobodna Dalmacija.

Uzurpatori, ljudi u srednjim godinama, su se na plaži pojavili tek malo prije podne, nakon što su se, vjerojatno, naspavali i dobro marendali. Osim što, dakle, ne znaju za bonton, nisu još naučili ni da podne nije najbolje vrijeme za otići na kupanje. Ali, briga njih, mjesto u hladu ih je čekalo!

Modus operandi je uvijek isti: stare prostirke ostaviš već navečer na najboljim pozicijama, osiguraš ih od naleta vjetra bovanima i kad dođeš samo fino na njih staviš šugamane... "Tvoje mjesto te čeka", a ostali neka se slikaju.

Slobodna Dalmacija

- Danas sam na plaži u Slatinama, ali ista ovakva situacija je bila neki dan u Seget Vranjicu. Dođem prije devet ujutro s dvoje male djece na plažu pa se moram mislit di ću stat... Ovo je postalo previše! Ovo više stvarno nije normalno, a o privatizaciji parkinga uz cestu uzduž Arbanije i Slatina da i ne govorim. Ovo je katastrofa - javlja čitatelj, koji na Čiovu nikada nije vidio komunalne redare.

Slobodna Dalmacija

Nije ih primijetila ni njegova žena, koja češće dođe tamo s djecom.

U nekim su mjestima lokalne vijesti našli rješenja za ovakve uzurpatore javnih plaža... Poput Tribunja, recimo, čiji je načelnik odlučio takve "šugamane koji čuvaju misto" bacati na odlagalište. Možda bi u Slatinama, odnosno Gradu Splitu, čiji su Slatine mjesni odbor, mogli prepisati ovaj recept iz Tribunja. Navodno je vrlo efikasan, piše Slobodna.

Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:26