SLUNJ

'KUPUJEMO ISTO, SAMO NOVO, NIŠTA POSEBNO, NIJE ŠMINKERSKI AUTO' HDZ-ovac koji vodi grad s prilično skromnim proračunom nabavlja auto za 300.000 kn

 Robert Fajt / CROPIX

Nakon što je ljetos novo službeno vozilo za potrebe Karlovačke županije nabavio župan Damir Jelić (HDZ), slunjski gradonačelnik Jure Katić (HDZ) po uzoru na svojeg stranačkog šefa također se dao u kupovinu novog službenog limenog ljubimca.

Kupovina 310.000 kuna vrijednog Renault Koleosa za Županiju nije veliki izdatak, ako se gleda omjer tog troška i godišnjeg proračuna koji je veći od 500 milijuna kuna, no tristotinjak tisuća kuna vrijedan VW Passat je svakako značajan izdatak za Grad koji u prošloj godini nije uspio prihodovati ni 30 milijuna kuna.

Prema tehničkim specifikacijama, Slunj si je poželio limuzinu s automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Osim elektronskog programa stabilnosti vozila i druge standardne opreme za tu vrstu vozila, zatražili su putno računalo, led dnevna svjetla, upozorenje za ispuhanu gumu, grijana prednja sjedala, pomoć pri pokretanju na kosini te uvjetovali boju - metalik sivu. Novo vozilo trebalo bi zamijeniti postojeće, koje je iste marke, istog tip i iste boje. Iako će krajnja cijena kupcu nakon plaćenih poreza iznositi 295.000 kuna, gradonačelnik Katić kaže da se nikako ne radi o luksuzu, nego o potrebi.

- Kupujemo isto vozilo kakvo imamo, samo novo. Ovo postojeće je staro 11 godina i moramo ga promijeniti, sredstva smo osigurali u proračunu. Auto je naručeno i kada nam ga isporuče, staro ćemo prodati. Što se tiče tehničkih karakteristika, ništa posebno, nema kožnih navlaka. Ima četiri vuče, kao što je imalo i ovo, jer je kod nas takav teren, pa zimi bude problema. Znači, nije neki šminkerski auto - rekao je gradonačelnik Jure Katić.

Na natječaj za vozilo javio se jedan ponuđač te je njegova ponuda u potpunosti zadovoljila tražene uvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:00