AFERA SMS

KUŠČEVIĆ 'Ako je bilo koji član HDZ-a povezan s ikakvom aferom, njemu nije mjesto u HDZ-u. Raduje me što Brkića nema u optužnici'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.02.2019. u 11:42

Zagreb, 171018.
Ministarstvo uprave, Maksimirska 63.
Izvjesce Povjerenstva o provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa biraca iz zahtjeva za raspisivanje drzavnog referenduma Gradjanske inicijative Narod odlucuje i Gradjanske inicijative Istina o Istanbulskoj.
Na fotografiji: Lovro Kuscevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Lovro Kuščević

ZAGREB - Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević izjavio je u srijedu kako ga raduje što zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića nema u optužnici protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića, koje Uskok tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu, ali dodaje kako ipak treba pričekati da se proces dovrši.

Upitan da prokomentira to što Brkić nije spomenut u optužnici u tzv. "aferi SMS", a unatoč tomu "iz HDZ-a dolaze signali kako bi Brkić trebao sam razmisliti o odlasku", Kuščević je rekao kako se cijela stvar treba dovesti do kraja.

"HDZ-u je stalo da se cijeli proces dovede do kraja i da se što prije sazna tko je što radio i tko je naručivao takve SMS-ove", rekao je.

"Ako se bilo tko povezuje s aferom, ne samo Brkić nego bilo tko s bilo kakvim aferama, utoliko mu nije mjesto u HDZ-u. Ja bih ipak pričekao da se sve dovrši", kazao je Kušćević odgovarajući na pitanje je li Brkićeva pozicija u HDZ-u upitna.

Na opasku novinara da za HDZ nije dovoljno što Brkića nema u optužnici nego se čeka da bude sve gotovo te se ne isključuje mogućnost da se istraga proširi, Kuščević je rekao da ne nadzire rad nadležnih tijela.

"Zaista ne nadzirem niti kontroliram rad Uskoka niti policije ni bilo koga. Ako je bilo koji član HDZ-a povezan s ikakvom aferom, njemu nije mjesto u HDZ-u. Vidim da Brkića tu nema i to me raduje", zaključio je Kuščević.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo