AFERA KATASTAR

KUŠČEVIĆ OTVORIO DUŠU U EMOTIVNOM RAZGOVORU KOJI JE TRAJAO SKORO POLA SATA 'Imam dokaze da sam uzgajao kokoši, a omiljena sorta mi je hrvatica'

Lovro Kuščević
 Tomislav Kristo / CROPIX

Ministar uprave Lovro Kuščević našao se usred afere katastar nakon što je otkriveno da dvije svoje kuće na Braču nije upisao. Ministar je u nekoliko navrata komentirao aferu, no u četvrtak je u emotivnom razgovoru s reporterom N1 televizije Harijem Kočićem, koji je trajao čak 25 minuta, izjavio kako ništa od onoga što mu se stavlja na teret nije istina, odnosno, da je to priča stara 10 godina.

Otkriva da su ga zbog toga već ispitivali i USKOK i građevinska inspekcija i MUP, ali da nisu pronašli nikakve nepravilnosti ni podignuli prijavu.

Uvjeren je da mu aferu podmeću lijevi aktivisti. Kuću koja je predmet afere ima još od 2005. godine i imao ju je prije nego je postao načelnik Nerežišća.

Ministar dodaje da kuća ne vrijedi šest milijuna kuna, kako stoji u imovinskoj kartici, već da je to cijena koju je 'kazao iz srca'. Tvrdi da na tržištu vrijedi puno manje.

Na pitanje kako je stekao svu tu imovinu, Kuščević kaže da je prodao poslovni prostor, posao, stan u Splitu koji je bio u vlasništvu njegove supruge, a naslijedila ga je od oca, te da je dignuo kredit od 200.000 eura koji plaća 2000 eura mjesečno.

Osvrnuo se i na medijske napise o prenamjeni zemljišta, odnosno na tvrdnje da nema dokaza da je on ikada uzgajao stoku. Kuščević kaže da ima dokaze, da mu je omiljena sorta kokoši hrvatica, da ima račune da je kupovao tu kokoš.

Obećao je i da će u ponedjeljak doći na N1 televiziju i javno pokazati sve račune i papire koji, tvrdi, dokazuju da je u pravu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:55