SPORNE NERKETNINE

KUŠČEVIĆ 'Znam točno tko me napada, ovo je isti rukopis kao i 2009. kad sam bio načelnik. Ako premijer to zatraži od mene odmah ću dati ostavku'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.06.2019. u 18:14

Split, 180417.
38. sjednica Zupanijske skupstine, zupanije splitsko-dalmatinske odrzava se u dvorani Zupanije u Domu za starije i nemocne osobe na Zenti. Ispred zgrade odvija se prosvjed mjestana Bola zbog raspisanog koncesijskog natjecaja za plazu Zlatni rat.
Na fotografiji: ministar Lovro Kuscevic nije bio na sjednici iako je bio u blizini
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Lovro Kuščević

Ministar uprave Lovro Kuščević stigao je poslijepodne u Banske Dvore na sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, izjavivši novinarima kako "ne ide na ribanje" već na uobičajeni radni sastanak.

Na pitanje novinara N1 televizije rekao je da je premijeru sve objasnio oko svojih nekretnina.

- Koliko mi je jasno, shvatio je sve detalje za niz lažnih optužbi koje mi se stavljaju na teret. Premijer podržava činjenicu da je sve u ovom postupku legalno i čisto - kaže Kuščević dodajući  da premijer od njega nije zatražio ostavku niti ju je on ponudio.

Ministar je dao naslutiti kako mu je afera, po njegovom mišljenju, namještena.

- Znam točno tko me napada. Ovo je isti rukopis koji sam imao 2009. dok sam bio načelnik Nerežišća. Već tada sam morao opravdavati odakle je moja imovina, sve sam to opravdao institucijama tada i sad se evo sve ponavlja - rekao je no nije htio komentirati tko bi mu i zašto podmetao.

Rekao je i da je tvrtka Kuščević d.o.o. operirala s dobiti dok je on bio direktor, a za daljnje probleme ne zna, te otkrio koliko ima nekretnina. Rekao je da ima jednu veću i jednu manju kuću te nekoliko zemljišta, dodavši da je vrijednost ukupne imovine manja od devet milijuna kuna s koliko se špekulira u javnosti.

Novinara je zanimalo kako je u 44 godine života uspio steći toliki kapital.

Ministar uprave otkrio je da je imovinu zaradio "radeći najteže poslove kao student, radio i zarađivao čim je završio fakultet i odslužio vojsku, a zaposlena je bila i njegova supruga pa su u 20 godina uspjeli steći imutak".

- Ukoliko premijer bude tražio moju ostavku, isti tren ću to napraviti, ali čisto sumnjam da će do toga doći - rekao je Kuščević na kraju reporteru N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo