KUŠČEVIĆEVA AGONIJA

KUŠČEVIĆEVA AGONIJA: 'DOČEKAO JE ZORU S ODVJETNICIMA U SVOJEM UREDU...' Otkrivamo detalje turbulentnih dana u zgradi Ministarstva uprave

Lovro Kuščević
 Bruno Konjevic / CROPIX

U Ministarstvu uprave, unatoč neizvjesnosti koja vlada zbog moguće ostavke HDZ-ova ministra Lovre Kuščevića, jučer je, tvrde izvori, bio uobičajen radni dan, osim što je Kuščević, nakon što se vratio sa sastanka u Vladi, rekao da su sve opcije otvorene kad su ga pitali što je s ostavkom.

Kuščević je jučer održavao redovite sastanke sa suradnicima u Ministarstvu uprave u zgradi na Maksimirskoj cesti i sa strankama koje su mu dolazile. U ponedjeljak i utorak nije dolazio u Ministarstvo, ali je održavao radne sastanke u Splitu, tvrde izvori iz Ministarstva uprave.

- On svakodnevno održi i po 10 sastanaka - kažu naši izvori iz Ministarstva.

Inače, Kuščević zadnji odlazi iz Ministarstva (njegovi suradnici kažu da je veliki radoholičar), zna se u zgradi zadržati i do 20, 21 sat, no ipak se jedan dan zadržao i dulje, vjerojatno zbog nezgodne situacije u kojoj se našao. - Prošli tjedan s četvrtka na petak ostao je do ranih jutarnjih sati - kaže jedan od zaposlenika Ministarstva uprave. Kako doznajemo, Kuščević je u uredu bio sa svojim odvjetnicima.

Iako zaposlenici kažu da je u Ministarstvu situacija uobičajena, sigurno da se ne očekuje baš svaki dan hoće li ili neće njihov šef napustiti poziciju, pa se po hodnicima spekulira što će se dalje događati, tko će, ako Kuščević ode, biti novi ministar.

- A gledajte, jedan dio sigurno navija da ostane, a uvijek ima i onih koji bi htjeli da ode. To vam je tako uvijek po ministarstvima - kaže drugi sugovornik iz Ministarstva uprave. Dodaje kako je tako jedna kolegica rekla da je bila kod drugog ministra od kojeg se očekivala ostavka, pa su jedni bili uznemireni, dok su drugi najnormalnije planirali kada će na ručak.

Kuščević je jučer normalno bio i na sjednici Vladina užeg kabineta, a na Vijeće za uvođenje eura u 12 sati poslao je svoju državnu tajnicu Josipu Rimac, pa su mediji počeli spekulirati je li ona možda njegova zamjena. Za danas u 8 sati planirana je sjednica Vlade, a Kuščević bi se na njoj trebao pojaviti. Nakon petka planira povratak na Brač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:15