RASKOL

LABURISTI SUSPENDIRALI VUKŠIĆA 'Želi nam uništiti stranku, nudi samo demagogiju'

 Marko Miščević / CROPIX

ZAGREB - Saborski zastupnik Hrvatskih laburista Branko Vukšić suspendiran je radi višekratnih istupa u javnosti protiv interesa stranke.

"U skladu sa svojim ovlastima temeljem Statuta i Etičkog kodeksa Stranke, donijela sam Odluku o suspenziji Branka Vukšića, a radi višekratnog istupanja u javnosti protiv interesa Stranke", priopćila je poslijepodne Nansi Tireli, potpredsjednica Hrvatskih laburista s ovlastima predsjednika.

"Vukšić je suspendiran, što znači da mu prestaju vrijediti sva prava i ovlasti u stranci. Sud časti će odlučivati ima li elemenata za isključenje te sukladno tome može donijeti odluku o ukidanju suspenzije ili izbacivanju iz stranke", rekla je za Hinu Tireli.

Sud časti će odlučivati na temelju dokaza o tome čime šteti stranci, koje mu Tireli mora podastrijeti.

Tireli u priopćenju poručuje da Vukšić, kada govori o stanju u Laburistima, govori najviše o samom sebi.

Proziva ga da "već neko vrijeme nastoji preuzeti Stranku, iako za to nema podršku, umjesto jedinstva stranke nudi raskol i demagogiju".

"Pripisivanjem sebi zasluga bez imalo kritičnosti, prozivanjem i optuživanjem drugih pokazuje isključivo želju za destrukcijom i samopromocijom bez pokrića, a na štetu Stranke i svih njenih članova", poručuje Tireli.

Vukšić je novinarima danas rekao da do daljnjeg ostaje članom Laburista, iako je na Predsjedništvu stranke odbijen prijedlog da ga se imenuje stranačkim glasnogovornikom koji bi jedini imao pravo javno govoriti u ime stranke.

"Tada sam rekao da uloga koju sam imao prije prestaje i da ću sve što znam o Laburistima reći na konferenciji za novinare jer mislim da javnost to treba znati. Laburistima se dosta toga lošeg događa i gura se pod tepih", kaže Vukšić. Poručio je da o tome neće šutjeti. "Što će se događati sa mnom, jedino što sam rekao u Predsjedništvu jest da se ne sekiraju - kad me izbace iz stranke neću se žaliti", rekao je Vukšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:09