BORBA S KORONOM

LIJEČNIK IZ VINKOVAČKOG DOMA ZDRAVLJA IMA KORONAVIRUS: Pogoršalo se stanje dvoje zaraženih u Dubrovniku, prebačeni su u Split

Bolnica na Križinama središnja je zdravstvena ustanova za bolesnike zaražene koronavirusom iz četiri dalmatinske županije
 Tom Dubravec / CROPIX

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u subotu su registrirane tri novooboljele osobe od koronavirusa, liječnik iz Doma zdravlja Vinkovci te supružnici već prije potvrđenih oboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U tijeku su epidemiološki izvidi epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, naode iz Stožera.

Do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji od koronavirusa oboljelo ukupno šest osoba.

U odnosu na posljednje informacije koje je objavio Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, kod dvoje pacijenata hospitaliziranih u OB Dubrovnik zbog COVID-19 infekcije tijekom subote je došlo do pogoršanja općeg stanja, javlja Dubrovački vjesnik.

Oni su intubirani i spojeni na respirator, a potom upućeni u KBC Split, Regionalni respiratorni centar Križine prema unaprijed zadanom protokolu. Riječ je o osobama starije životne dobi.

Ukupan broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje je 31, a dvije su osobe izliječene.

U Hrvatskoj su u subotu poslijepodne potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 657, a preminula je i peta žrtva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:53