A MILANOVIĆ OBEĆAO DA IH NEĆE BITI

Linić: Bez otkaza u javnim poduzećima nije moguća reforma

 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić izjavio je uoči današnje sjednice Vlade kako reforma nije moguća bez otpuštanja u javnim poduzećima, piše Večernji.hr što je u suprotnosti s jučerašnjim obećanjem premijera Zorana Milanovića na sastanku sa sindikatima kako otpuštanja neće biti.

O tome je jutros u emisiji Hrvatskog radija govorio ministar Mirando Mrsić.

Na upit o otkazima u javnoj upravi, ministar je ponovio kako otpuštanja nisu izbor, nego je potrebna racionalizacija, prenosi HRT .

Na pitanje mogu li se zaustaviti socijalni nemiri, Mrsić je rekao kako prosvjede radnika održane prethodnih dana ne bi tako nazvao. Riječ je samo o zahtjevima radnika za ostvarenje njihovih prava - prava na plaću, prava na rad, i oni su samo iskaz nečega što se skupljalo godinama, dodao je ministar.

Naše se gospodarstvo zaustavlja i povećanje broja nezaposlenih je očekivano. No situacija nije neuobičajena u usporedbi s prethodnim godinama, već je upadljivija jer su, prema novome, informacije o nezaposlenima dostupne svakodnevno na webu, izjavio je ministar Mrsić.

Istaknuo je kako se očekuje da će lokalne samouprave vrlo brzo pokrenuti program javnih radova i da će u njima biti zaposleno oko 30 tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:57