AFERA RIBAR

LINIĆ 'Da smo Šegon i ja prevarili državni proračun, danas bi bili gdje i ostali akteri slučaja - u pritvoru'

Zagreb, 050614.Na poziv predsjednika Odbora za unutarnju sigurnost Miroslava Tudjmana, Slavko Linic je danas dosao dati iskaz ispred Odbora, vezano za iznesene optuzbe u kojima premijera proziva za zloupotrebu ovlasti u unutarstranackom obracunu.Na fotografiji: Slavko Linic.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Šimunović / CROPIX

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija Poligraf bivši ministar financija Slavko Linić odgovorio je na optužbe da su u najnoviju aferu vezanu uz predstečajnu nagodbu VOX TV-a uključeni on i njegov bivši pomoćnik Branko Šegon.

- Da smo prevarili državni proračun, danas bi bili ondje gdje su ostali akteri ovog slučaja - u pritvoru. Ministarstvo na čijem sam čelu bio, nije prihvatilo predstečajnu nagodbu.

Ponovio je optužbe da je Stoja Mučaji, kao načelnica Porezne obustavila postupak ispitivanja imovine osumnjičenika kojim bi bio obustavljen postupak predstečajne nagodbe.

- Ona je potpisala dokument kojim je postupak nastavljen. Ministarstvo je na čelu sa Šegonom donijelo negativno mišljenje. Svi su dokumenti dostupni, naglasio je Linić, prenosi HRT.

Istaknuo je kako ovakvim podmetanjima jedan kvalitetan instrument kriminaliziramo i onemogućavamo da Vlada pomogne poduzetnicima otpisivanjem dijela dugovanja.

Ministar Gordan Maras nije želio komentirati slučaj jer o njemu, kaže, zna samo iz medija. Rekao je kako nikad nije dovodio u pitanje predstečajne nagodbe. Zakon se dorađivao i morat će se dorađivati kako bi se izbjegle upravo ovakve situacije, istaknuo je.

Upitan o ocjeni tri godine Vlade u kojoj je i sam bio, Linić je rekao kako je glavni minus taj što nije pokrenula investicijski ciklus.

Maras se složio s tom konstatacijom, ali je i ustvrdio da smo u situaciji u kojoj nema prostora za dizanje novih kredita kojima bi se pokrenuo neki veći investicijski ciklus. Maras je istaknuo kako će ovu godinu završiti kao rekordnu po investicijama u zadnjih sedam godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:04