EKSKLUZIVNO ZA GLOBUS

LINIĆ SE NE BOJI: Milanović je izdao nalog da me prate, a mislim da ima prste i u uhićenju Bandića!

Bivši ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Globus priznao je kako želi poniziti premijera Milanovića, na svim razinama. Kao što je premijer njega...

ZAGREB - Više ga ne oslovljava premijerom, ali stalno se vraća na Milanovića: “Nikad mu neću oprostiti...”

Prelazimo na Josipovića, ali ne odustaje: “Neću komentirati Ivu, ali Milanović...” I tako cijeli intervju: Slavka Linića premijer je povrijedio kao nitko dosad. Ne izgovara to, ali toliko ga boli da mu ni pozitivni ishod afere Spačva nije dovoljna satisfakcija. Želi ga poniziti na svim razinama, kao što je i premijer njega. SDP je gradio dvadeset i pet godina.

Kad su počele prve ozbiljnije trzavice između vas i premijera Milanovića?

- Krajem 2013. godine, kad se već znalo da slijede promjene na čelu HABOR-u, u Poštanskoj banci, a osobno sam imao prijedloge, pa i povjerenje u postojeće ljude. Opstrukcije su dijelom krenule i zbog sukoba tadašnjeg ministra zdravlja Rajka Ostojića i šefa HZZO-a Siniše Varge, današnjeg ministra, kojem nisam prihvaćao neke prijedloge, pa se Varga žalio Milanoviću da sam čovjek koji zna galamiti, dignuti ton, pa mi je Milanović znao to prigovorit, ali bih mu odgovorio da puno radim, imam znanja i kad argumenti na drugoj strani ne nailaze na razumjevanje, podignem ton. A kuhao mi se i sukob s ministrom gospodarstva Gordanom Marasom, s kojim sam se počeo razilaziti jer je radio gluposti, želio je kao ministar nadzirati rad HABOR-a, što je apsurd. Uz to, nikad nije prežalio što nije postao ministar financija, pa je pokušavao provesti neke stvari u HABOR-u, i ljudi su mi se žalili. Kako nisam bio figura koja šuti, sve to je krajem godine kulminiralo.

...

INTERVJU U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Izdvajamo