SUNCE JE IZMAMILO KUPAČE

Ljeto stiglo, plaže diljem Hrvatske su pune! Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

 Ivo Ravlic / CROPIX

Poslije niza kišnih i tmurnih dana, sunce se napokon pojavilo i šetače, a na Jadranu i kupače, izmamilo u prirodu. U Makarskoj je tako bilo ugodnih 26 stupnjeva, pa su mnogi dan proveli kupajući se i sunčajući na plaži.

Cijela Hrvatska danas se grijala na temperaturama iznad 30 stupnjeva, pa su tako neki u Makarskoj jedva dočekali rashladiti se u moru. No, u ponedjeljak već slijedi promjena vremena, piše DHMZ.

Dok će prijepodne biti djelomice ili pretežno sunčano, poslijepodne sa zapada slijedi postupno naoblačenje s kišom, a ponegdje i izraženijim pljuskovima s grmljavinom, najprije na sjevernom Jadranu, a do večeri će se proširiti na veći dio obale te zapadne predjele unutrašnjosti.

Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 21 do 27 °C. Slično vrijeme nastavit će se sve do srijede, a onda slijedi poboljšanje vremena, što će posebno razveseliti sve one koji su odlučili spojiti neradne dane (idući četvrtak je praznik, Tijelovo) s nadolazećim vikendom. Od četvrtka do ponedjeljka u cijeloj Hrvatskoj prevladavat će sunčano i toplo vrijeme, a do vikenda bi i temperature mora mogle biti prilično ugodne za kupanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:51