MUKE NISU GOTOVE

Ljiljana Korade na dražbi spasila obiteljsku zemlju

 CROPIX

Zahvaljujući donacijama prikupljenima prošlih mjeseci, Ljiljana Korade i sin Mario uspjeli su na javnoj dražbi na Općinskom sudu u Zlataru spasiti zemljište u Velikoj Veterničkoj.

Za oranice, njive, pašnjake i ribnjak koji su Ljiljanina djedovina i procijenjeni na 136.000 kuna, Ljiljana je u ime svog oca ponudila 51.000 kuna. Ovrhovoditelj Kentbank nije ponudio više pa Koradeovi, nakon uplaćenih 15.000 kuna jamstva, u idućih mjesec dana moraju uplatiti i ostalih 36.000. No, muke za njih nisu gotove jer je na bubnju i dalje kuća za 1,2 milijuna kuna. Ishod te dražbe i hoće li uspjeti prikupiti dvije trećine procijenjenog iznosa od 800.000 kuna, znat će se 17. ožujka.

- Ljiljani Korade djelomično je laknulo, no bitku nastavlja. Srećom, postoje ljudi koji nisu zaboravili što je pokojni general Ivan Korade učinio za Hrvatsku. Država se prema njemu maćehinski odnosi jer nije spriječen katastrofalni razvoj njegove bolesti. Bio je neubrojiv i nije bio medicinski opserviran iako je pokazivao znakove iskliznuća odgovorne osobe! Val smrti general je prouzročio kao totalno izgubljena osoba - tvrdi Ana Perković Žaja, odvjetnica obitelji Korade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:03