TV ISTRA

LOKALNOJ TELEVIZIJI KOJA IMA KONCESIJU ZA ISTARSKU ŽUPANIJU ISKLJUČILI SIGNAL Umjesto redovitog programa emitira se poruka o 'neplaćenim obvezama'

 Getty Images/iStockphoto

U utorak ujutro na kanalu TV Istre umjesto uobičajenog programa osvanula je poruka "Signal je isključen zbog neplaćanja ugovornih obveza". U isto vrijeme na Facebook stranici TV Istre o tome nije tijekom prijepodneva bilo objavljeno nikakvo objašnjenje, a posljednji status datiran je s 10. travnja, dok su se na web-stranici TV Istre objavljivale aktualne dnevne vijesti također bez objašnjenja što se dogodilo s TV programom, piše Glas Istre.

Novinari Glasa Istre su u redakciji TV Istre potražili objašnjenje o čemu se radi, pa su dobili priopćenje potpisano s "Uprava TV Istre", koje je u međuvremenu osvanulo i na web i Facebook stranici ove televizijske postaje, a u kojem se kaže sljedeće: - Ispričavamo se svim gledateljima TV Istre zbog uskraćivanja DVB-T signala. Uprava TV Istre čini sve što je u njezinoj moći kako bi što prije riješila novonastalu situaciju i gledateljima ponovno omogućila neometan prijem tv-programa. TV Istra je u zadnje dvije godine napravila iskorak u uređivačkoj koncepciji.

Prepoznala je to i javnost te oglašivači. Ima profesionalan i odgovoran tim. Prisutna je na cijelom istarskom poluotoku. Na dnevnoj bazi ispunjava svoju primarnu funkciju postojanja, a to je objektivno informiranje javnosti te prenošenje i one najmanje vijesti koja u konačnici i čini život. Snaga je ove televizije u ljudima, a oni će i dalje nastojati izvršavati svoj posao profesionalno, objektivno i odgovorno. Vjerujemo da će i ovoga puta 'uteg iz prošlosti' biti uspješno riješen. Do tada, svu produkciju možete pratiti putem kablovskih i IPT TV-a (MAXtv), internetske i Facebook stranice, navodi se u priopćenju.

U Odašiljačima i vezama su potvrdili da su TV Istru isključili iz sustava odašiljanja zemaljske digitalne televizije (multipleks D) na području digitalne regije D5 'radi neplaćanja ugovornih obveza prema Odašiljačima i vezama'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:24