TRAŽI ISTRAGU

LOVRINOVIĆ MATEMATIČKI IZRAČUNAO 'Jedan kandidat je u tri dana prikupio 80 tisuća potpisa, za obradu svakog građanina treba najmanje dvije minute...'

Ivan Lovrinović
 Bruno Konjević / CROPIX

Zastupnik Ivan Lovrinović (PH) izjavio je u srijedu kako postoje ozbiljne sumnje da je u prikupljanju potpisa za predsjedničke izbore bilo "nečasnih radnji", apostrofirajući pritom kandidata SDP-a Zorana Milanovića, premda ga nije imenovao.

"Jedan kandidat, koji je prvi predao potpise, ih je u samo tri dana prikupio 80 tisuća, za obradu svakog građanina koji se potpisuje, mjerili smo, trebaju najmanje dvije minute, to onda znači da je tom kandidatu trebalo 160 tisuća minuta, odnosno 111 dana", izračunao je Lovrinović ne spominjući Milanovićevo ime.

Navodeći kako se potpisi prikupljaju najviše osam sati dnevno, izračunao je kako bi mi za prikupljanje 80 tisuća potpisa zapravo, trebala 333 radna dana.

Kazao je i kako mu nije jasno kako su neki drugi kandidati, koji su "potpuni anonimusi", uspjeli skupiti potrebnih više od 10 tisuća potpisa?

'U pravu je Mislav Kolakušić kad kaže da se mora provesti istraga nad prikupljenim listama svih kandidata, to bi vjerojano pokazalo još jednu vrstu organiziranog kapitala', rekao je Lovrinović u Hrvatskom saboru i građanima poručio da moraju masovno izaći na predsjedničke izbore i izabrati "pravu osobu koja će promijeniti Hrvatsku".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:54