DOPIS DOSPIO U MEDIJE

LOVRO KUŠČEVIĆ BIJESAN JER SE O NJEGOVOM SAMOSTRELU I PUŠKAMA PRIČA U JAVNOSTI 'Očekujem da će se u policiji provesti istraga kako je sve procurilo!'

Lovro Kuščević
 Goran Mehkek / CROPIX

- Pitam se kako je, i odakle, kompletan sadržaj moje pritužbe glavnom ravnatelju policije dospio u medije. Očekujem da će se o tome provesti istraga u policiji, utvrditi tko je odgovoran i da će onaj tko je sadržaj moje pritužbe učinio dostupnim javnosti za to biti sankcioniran - kazao je Lovro Kuščević, bivši ministar uprave osvrćući se na novinski članak u kojemu se objavilo kako od policije traži da mu vrate oduzeto lovačko oružje.

Kuščević ističe kako ne spori pravo medija da objavljuju informacije, navodi i da su objavljene informacije do u detalj točne, ali ističe da je njegova pritužba nezakonito iscurila iz policije.

U noj je HDZ-ov saborski zastupnik, a bivši ministar Kuščević, upozorio glavnog ravnatelja policije da se njegovo lovačko oružje drži nezakonito, te da se lokalna policija oglušila na njegov zahtjev da mu oružje za koje ima legalnu dozvolu vrati. Riječ je o samostrelu, puškama Marrochi i Winchester, poluautomatskim puškama Browing i Beretta i još stotinjak komada streljiva.

Svo ovo naoružanje policija mu je, unatoč tome što za njega ima dozvolu, oduzela u rujnu prošle godine. Razlog su bile prijave za prijetnje koje su jedan protiv drugoga podnjeli Kuščević i Šimica Tomičić, nezavisni vijećnik u općini Nerežišća na otoku Braču odakle je Kuščević.

Nakon što je policija odbacila kaznenu prijavu za prijetnje podnesenu proitv Kuščevića, stekli su se uvjeti da mu se lovačko oružje vrati. No, to se još nije dogodilo pa je bivši ministar reagirao na najvišoj instanci, odnosno poslao pritužbu glavnom ravnatelju policije.

- Manji mi je problem što policija nezakonito drži moje oružje. Zakon će pobijediti i vratit će mi ga. Veći mi je problem to što je moja pritužba u cijelosti završila u javnosti. Onaj tko je to učinio treba za to odgovarati - smatra Kuščević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:52