POLITIČKI TAJNIK HDZ-a

LOVRO KUŠČEVIĆ O LOŠEM IZBORNOM REZULTATU 'Ako je netko namjerno sabotirao, mora biti sankcija. Nadaj se svačemu, ne čudi se ničemu'

Lovro Kuščević
 Goran Mehkek / CROPIX

Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević u razgovoru za RTL komentirao je tvrdnju stranačkog analitičara Roberta Kopala da je za loš rezultat stranke na europskim izborima odgovorna sabotaža iz redova samog HDZ-a.

- Pa to je jedan od poslova gospodina Kopala upravo da otkrije razlog zašto nismo postigli uspjeh kako smo si zacrtali. Da li su to sabotaže, da li su to neki drugi razlozi, neke ptice, o tome ćemo razgovarati - rekao je i dodao da ne vidi nikakvu odgovornost premijera Andreja Plenkovića:

- Pa mislim da je predsjednik stranke i premijer napravio dobar posao, da je sastavio dobru listu, dobar predizborni program, dao je sebe u kampanju, nema skupa gdje nije bio, nema općine, grada, županije gdje se nije pojavio, dao punu podršku i kao predsjednik HDZ-a, a evo ga i punu podršku EPP-a, znači kolega iz EPP-a koji su se uključili u kampanju i mislim da nema mjesta njegovoj odgovornosti.

Nakon objave loših izbornih rezultata Davor Ivo Stier i Miro Kovač pokazali su interes za preuzimanje stranke, no Kuščević smatra da sad nije vrijeme za isticanje kandidatura te da bi ‘članovi predsjedništva trebali pomoći da HDZ sagleda koji su razlozi zašto nismo postigli očekivani rezultat i kako bismo to popravili za iduće predsjedničke i parlamentarne izbore’.

- Naravno, ukoliko je netko namjerno sabotirao kampanju, da mora biti takvih sankcija, međutim zaista to nije za prejudicirati. Mi smo pobjednička stranka, sad ćemo vidjeti, analiza će pokazati koji su realni problemi da nismo ostvarili očekivani rezultat, a kasnije ćemo razgovarati o svemu - rekao je Kuščević za RTL dodajući da vjeruje ‘da je bilo i takvih elemenata’, a na pitanje je li među njima i Milijan Brkić, odgovorio je:

- A sada govoriti nekakve elemente dok ne bude gotova obrada svih vrsta analiza bilo bi preuranjeno. No, nadaj se svačemu, ne čudi se ničemu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:53