NASILNIK NA SLOBODI

MAJKA PRETUČENE DJEVOJKE, ŽRTVE DARUVARCA 'Policija je brzo reagirala i uhitila osobe koje su mi prijetile, ali moja Lorena i dalje živi u strahu'

Ana Gurlica
 Luka Gerlanc / CROPIX

U srijedu je održan novi prosvjed u Zadru zbog puštanja Darka Kovačevića Daruvarca na slobodu. Bila je tamo i majka pretučene djevojke Ana Gurlica, a nakon prosvjeda dala je intervju za Dnevnik Nove TV.

Rekla je tom prilikom kako joj puno znači podrška koju je tamo dobila iako je situacija jako teška i bolna.

- Presretne smo i ja i Lorena. Ona je ovo jako emotivno doživjela. Hvala svima, građanima Zadra, ljudima diljem Hrvatske, ljudima iz inozemstva. Hvala svima na ovolikoj podršci, jer da toga nije bilo, mislim da Lorena ne bi dobro prošla, poručila je.

Lorena iz zdravstvenih razloga nije bila na prosvjedu, ali je njezina majka otkrila kako se osjećala.

- Sve je to dosta emotivno doživjela. Vidjela je sve prijateljice, izašlo je puno mladih ljudi, znanaca, školaraca i razrednika. Ona je sretna, vidjela je da su ljudi uz nju i ona želi dokazati svoju istinu.

Ana Gurlica je podsjetila da nema pomaka u slučaju unatoč prosvjedima te se zahvalila predsjednici Republike i svim ministarstvima, kao i gradskoj upravi.

- Pomaka nema, Lorena i dalje živi u strahu. Nadam se da će to završiti i da će Lorena nastaviti svoje školovanje i da će biti sve kako treba biti.

Odgovorila je i na upit ima li vjere u pravosuđe.

- Ja ovoj sutkinji vjerujem. Ne znam zašto, ali ja joj vjerujem, rekla je, aludirajući na Mitru Meštrović, sutkinju koja je preuzela postupak nakon niza peripetija s prethodnim sucem, a koja se zbog nove odgode suđenja na dan puštanja Daruvarca na slobodu i ispričala.

Otkrila je i što je s prijetnjama koje je primala u zadnje vrijeme te je li ih prijavila policiji.

- Jesam. Sve su prijavljene policiji i policija zbilja reagira odmah i počinitelji su uhvaćeni. Zasad ih je troje i jedan je dva dana ležao u pritvoru. Prijetnje su uglavnom da se meni spremi sprovod, moja djeca. Uglavnom preko lažnih profila, Instagrama, ali policija svejedno dolazi do njih. Zasad ih je uhvaćeno troje.

Darko Kovačević, zvani Daruvarac, koji je ljetos pretukao 18-godišnjakinju u zadarskom kafiću, pušten je u petak na slobodu nakon što se njegovi branitelji nisu pojavili na ročištu, pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je i maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:27