POKRAJ STARE CESTE

Mala Kapela: Pronađeni limeni sanduci s ljudskim kostima

 Danijel Tuškan/Cropix

GOSPIĆ - Na vrhu prijevoja Mala Kapela, nedaleko od državne ceste 23, radnici koji rade na održavanju cesta pronašli su u srijedu četiri sumnjive limene kutije. Otvaranjem jedne od njih cestari su primijetili dijelove kostiju te odmah o svemu alarmirali policiju.

- Na mjestu pronalaska policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske izvršili su očevid, kojim je utvrđeno da se u kutijama nalaze kosti ljudskog porijekla. Kosti su po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Gospiću prevezene na Zavod za sudsku medicinu u Zagreb - priopćila je Kristina Maoduš, glasnogovornica PU ličko-senjske.

U Županijskom sudu u Gospiću doznajemo da je riječ o metalnim sanducima u kojima se ponekad obavalju pokopi, a s obzirom da se koriste u posljednje vrijeme za vjerovati je i da su pronađene ljudske kosti na Maloj Kapeli ukopane posljednjih godina.

Zasad je nepoznato o čijim bi se zemnim ostacima moglo raditi, niti je li u sanducima sahranjen jedan ili više pokojnika jer se, neslužbeno doznajemo, ne radi o cijelim kosturima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:39