POKUŠAJ BROJ TRI

MALENOG CESAREA IDUĆI UTORAK PREDAT ĆE OCU TALIJANU Splićani najavili novi prosvjed, ali ovoga puta neće im dozvoliti da spriječe ovrhu nad djetetom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.06.2018. u 14:42

Ante Čizmić / Hanza Media

Sljedeći utorak za kada je zakazana predaja Cesarea (8) ocu Talijanu Alessandru Avenatiju nije dozvoljeno javno okupljanje ispred zgrade na splitskom predjelu Pujanke u kojoj živi dječak s majkom Ninom Kuluz i njenom obitelji.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija iz splitske policije javni prosvjed nije zabranjen, ali je organizator upoznat da navedenog dana policija na zahtjev općinskog suda pruža pomoć u provedbi ovrhe na navedenoj adresi i ukazano je na nemogućnost istodobnog provođenja ovrhe i javnog prosvjeda na istoj lokaciji.

Organizatoru je dana mogućnost da skup prijavi na drugoj lokaciji u blizini te će se prosvjednici okupiti na udaljenosti 100-injak metara od zgrade, kraj HVIDRA-ine garaže na ograđenom prostoru.

Ovrha se odnosi na predaju dječaka ocu koja se provodi na temelju presude kojom je utvrđeno da je bez njegovog odobrenja odveden iz Italije u kojoj se rodio i živio prvu godinu dana.

Majka ga je odvela u Hrvatsku, a nakon toga i u BiH gdje su u Vitezu živjeli četiri godine. Vratili su se u Split u rujnu 2016. godine i od tada splitski sud i policija pokušavaju provesti odluku suda o povratku djeteta sukladno Haškoj konvenciji o međunarodnoj otmici djece.

Prva zakazana predaja u lipnju prošle godine nije se provela zbog mnoštva prosvjednika okupljenih ispred zgrade, a druga zakazana u veljači ove godine je odgođena u zadnji čas zbog nedostatka sigurnosnih uvjeta. U međuvremenu je Cesare upisan u školu u kojoj završava drugi razred.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo