BIVŠA TV ZVIJEZDA

'MALTRETIRAJU ME JER SAM GAY I OPTUŽUJU DA ZLOSTAVLJAM OCA' Nenad Hervatin u suzama opisao obiteljsku dramu nakon što ga je ujak prijavio službama

 
Nenad Hervatin s ocem
 Andrej Svoger / Cropix

- Prijavljuju me da fizički zlostavljam svojeg oca. Ovo stvarno mora prestati, ovo maltretiranje od strane obitelji pokojne majke, jednostavno nemam više snage - izjavio je kroz suze za 24sata bivši televizijski voditelj Nenad Hervatin.

Hervatin, kojeg televizijska publika pamti kao voditeljsku zvijezdu i novinara Nove TV, sada se bori za život bolesnog oca Josipa Novosela, ali i s optužbama i prijavama rodbine s majčine strane, koja mu šalje policiju na kućni prag. Kako tvrdi Nenad, nesporazumi su počeli zbog podjele imovine.

- U šest mjeseci bilo je mnogo prijava i dolazaka policije. Tata je u šoku. Ovo ne prestaje. On je kronični bolesnik i svaki dolazak policije za njega može biti opasan za život. Dajte nam da živimo normalno i u miru - kaže Nenad. Međutim, njegova rodbina ima svoju stranu priče.

- Nenada sam prijavio socijalnoj službi za zlostavljanje tetka Josipa, a policiji zbog prijetnji smrću. Prije mjesec dana napisao mi je da će se napiti naše krvi za svaku Josipovu suzu - rekao je u telefonskom razgovoru za 24sata Nenadov ujak Berigoj Hlemić. On tvrdi i kako su Nenad i Josip napravili ugovor o doživotnom uzdržavanju, prema kojemu, tvrdi Hlemić, Hervatinu pripada stan. - Tako da se mi ne želimo dočepati tog stana - kaže Berigoj.

Nenada podržava njegov otac Josip. - To su sve laži. Nije istina da me Nenad fizički zlostavlja - govori Josip i kaže kako prihvaća i voli sina, koji skrbi o njemu otkad je prikovan za krevet.

Bivši televizijski voditelj smatra kako je njegovoj rodbini najveći “problem” njegova seksualna orijentacija, zbog koje i traje konstantno uznemiravanje s njihove strane. - Možda sam trebao biti žrtveno janje i prvi priznati javno da sam homoseksualac, da ovo sve prestane - kaže Nenad.

Nenad s Ružom i Josipom Novoselom kao dijete

Policijska uprava istarska potvrdila je kako su podnesene prijave stavljene na razmatranje. - Obavještavamo Vas kako sukladno važećem zakonodavstvu, ne možemo odgovarati na upite, koji se odnose na konkretne osobe, navedene imenom i prezimenom. Možemo samo potvrditi kako se radi o obiteljskim razmiricama te da sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji ne možemo iznositi detalje, no o svemu utvrđenom izvijestit ćemo nadležno Državno odvjetništvo i Centar za socijalnu skrb - stoji u priopćenju.

Posjetimo, Hervatin je ovog ljeta na svom profilu na Facebooku napisao dirljivu objavu u kojoj je zamolio ljude da mu pomognu sakupiti novac koji mu je potreban za njegu bolesnog oca Josipa Novosela o kojem se danonoćno brine sasvim sam posljednjih nekoliko mjeseci.

- Najviše od svega na svijetu za ovaj moj 39. rođendan želim da, nakon majčine smrti u veljači, tata i ja još malo budemo zajedno. Dosad sam mogao raditi noćne smjene kako bismo izgurali, no od posljednje hospitalizacije njemu je potrebna 24-satna njega i nepokretan je (pelene). Nije me sram ovo pisati, jer to je život i svakome se to može dogoditi. Nije me sram što sam ostavio klijente i svaka dva sata mijenjao mami pelene do smrti, nije me sram što tatu neću staviti u dom... Tako da za ovaj rođendan molim sve svoje prijatelje da mi ispune želju. Bio bih vam jako zahvalan kad bismo mu bar malo pomogli. Svaka donacija je dobro došla. 10, 20, 50 kuna... svejedno. Želim da tata ima za injekcije i lijekove koji mu trebaju prije operacije 12. kolovoza - napisao je Nenad. Na ovu je molbu malo tko ostao ravnodušan, a u samo 24 sata sakupljeno je dovoljno novca za potrebe Nenadova oca, pa čak i više od toga.

- Veliko hvala svima koji su pomogli. Višak skupljenog novca stavit ćemo u zakladu “Ljubav bez granica”, koja će pomagati svima onima koji su se našli u sličnoj situaciji. Tata i ja ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo: pomogli su nam ljudi iz cijelog svijeta, javljali su se čak i iz Amerike. Netko je uplatio 10, netko 50, netko nekoliko stotina kuna i svi zajedno tako smo pokazali da društvene mreže ne moraju služiti samo za nečiju samopromociju, za slikanje jela i pića, poziranje sa slavnima... - rekao nam je u kolovozu Nenad, koji ne gubi optimizam unatoč tome što je, radi njege bolesnog oca, već mjesecima bez posla.

Nenad je tada istaknuo kako svom ocu Josipu i pokojnoj majci Božici nikad neće moći dovoljno zahvaliti. - Oni zapravo nisu moji biološki roditelji, nego su oni moji tetak i tetka. Oni su me kad sam imao tri godine i bio jako bolestan, a u vrijeme kad moji biološki roditelji nisu brinuli o meni, uzeli k sebi i udomili me. Nisu dopustili da ja završim u domu za nezbrinutu djecu - kaže Hervatin. Kaže kako su mu Novoseli pružili predivno djetinjstvo, naučili ga poštenju, ljudskosti, ljubavi...

- Oni su mi darovali novi život i ja ih zovem svojim mamom i tatom. Osjećam se kao njihovo dijete i žalostan sam što zakoni naše zemlje, kad su u pitanju financije, novac, omogućavaju da se roditelji o bolesnom djetetu mogu brinuti bez obzira na to koliko to dijete ima godina, a obratno ne vrijedi - govori Hervatin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:57