OGORČENI ŠEF DINAMA

MAMIĆ PORUČIO IZ SLOVENIJE 'Sve optužbe su laž! Progoni me aktualna vlast. Ne znam zašto bi bilo uhićenja...'

'Ponosan sam da moja obitelj nikada nije izbjegavala porez ili namet. Utaje se gnušam i osuđujem'
 Srđan vrančić / CROPIX

Od 14 sati u Moravskim Toplicama u Sloveniji Zdravko Mamić je održao press konferenciju na kojoj se osvrnuo na jutrošnja događanja u Zagrebu. Podsjetimo, policija cijelo jutro 'češlja' kuće i urede braće Mamić te prostorije Dinama...

- Osvrnuo bih se na početku na ono što mi se stavlja na teret. Utaja poreza, možebitna. Rekao bih vrlo jednostavno, to što ja znam, to se jednostavno nije dogodilo. To je jedna čista laž, neistina. Ne mogu je drugačije nazvati. Vrijeme će pokazati da se to nije dogodilo!

- Druga stvar, meni se osobno gade i s gnušanjem govorim o ljudima koji su spremni varati svoju državu tako da izbjegavaju plaćanje poreza i računa koji im dolaze na naplatu. Nikada nisam u životu, ni ja ni moja obitelj, nitko nikada nije ne platio račun odmah.

- U mojih 15 godina u Dinamu ne postoji niti jedna državna i privatna tvrka koja plaća brže od Dinama. To je u mom kodu. Jedina obrana mene i moje obitelji, roditelja, bake i djeda, tako sam odgojen. Ponosan sam da moja obitelj nikada nije izbjegavala porez ili namet. Utaje se gnušam i osuđujem.

- Zašto se to događa? To je čista politička namještaljka. To je pogurala i tražila politika da se napravi meni i bratu u postizanju njihovih planova i ciljeva. Podsjećam, bio sam prije 2 dana gost na Z1 televiziji, gdje sam govorio o zlouporabi politike, osvrnuvši se na aferu oko Šukera, koja je isto izmišljena, tada sam rekao na kraju emisije: 'Ako me u međuvremenu ne uhapse ili ubiju...' Već godinama teroriziraju mene i moju obitelj.

- Sjedim ispred vas kao osoba koja je pravomoćno oslobođena. Trebao sam dobiti godinu do 10 godina zatvora. Kako je moguće dobiti kaznenu prijavu i danas sjediti pred vama kao slobodan čovjek. Mislim da je svakome pametnom jasno o čemu se radi. Tu je napravljena šteta za klub, moje zdravlje, imidž kluba. Više sam puta govorio o zloupotrebi politike, vlasti...

- Ivo Josipović je izjavio kako postoji mala mafija u nogometu. To je bio okidač napada na mene, Dinamo... SDP dolazi na vlast, pa ministar Jovanović i njegovo isušivanje močvare. I sada vidimo, 3,5 godine kasnije, nakon njihovog maltretiranja institucija i osoba da se nije napravilo ništa, osim štete nogometu, ljudima, Hrvatskoj. Cijeli će svijet znati za ovo, vlast koja je sljednik komunističke partije se obračunava s neistomišljenicima. Svima će biti jasno što je vlast spremna napraviti. Ovo je direktno naređeno s vrha, od premijera Zorana Milanovića naniže.

- Vodila se zastrašujuća kampanja da se Hrvatsku izbaci iz Europe, sjetite se utakmice u Milanu, cijela se zemlja i svijet digao na noge, a tada je Josipović amnestirao to djelo i rekao kako je za to kriv HNS, HDZ... Josipović se nije bavio boljitkom građana nego je u svakom sučeljavanju napadao HNS i mene.

- Znamo da se prije 20-ak dana ukazala famozna svastika. Svakome tko je polupismen je jasno da je to djelo velikih majstora. To su režirali ljudi obučeni za specijalni rat. Nikad se neće saznati tko je to napravio. Vi danas nemate ni T od traga za počiniteljem. Najbolji slučaj, pritisak javnosti, nekog polukriminalca optuže za to, nalogodavca neće naći.

- Podvaljena je kasnije izmišljena afera o Davoru Šukeru, to je notorna istina. Svakome je jasno da Šuker nema veze s aferom Bochum. Nije bio ni osumnjičenik, ni optuženik, ni svjedok. To je gurnuto udbašim metodama u medije.

- Treća stvar, kulminacija je upravo ovo. Pretražuju se objekti u kojima smo Zoran i ja vlasnici ili djelujemo i to u trenutku kada mi nismo tu. Svi znaju da sam bio u Zagrebu prije par dana. Vraćamo se u nedjelju u Hrvatsku. Koliko sam informiran iz dostupnih dokumenata - radi se o djelima koja su se dogodila nekoliko godina unazad. Ne znam što je tu toliko hitno. Ne razumijem da se nije mogao pričekati ponedjeljak. Ako se istražuje godinama, mogli su pričekati civilizirano da se vratimo.

- Ne znam zašto bi bilo uhićenja. Molim vas da budete korektni i ne izmišljate stvari. Ako i bude, i to je za ljude...

- Poručujem Dinamovim navijačima, građanima Hrvatske, budite mirni, Dinamovci budite spokojni, ovo su teški trenuci koje mi proživljavamo godinama. Ovo što se radi meni i mojoj obitelji, radi se o genocidu. Nitko od vas nije našao shodnim da to prenese. Zašto ste u službi tih koji su doveli i vas i nas na prosjački štap, da smo u ovrhama, nemamo budućnosti...

- Cilj tih prljavih podvala i radnji je... pa čuli ste Milanovića koji kaže: Mi ili oni! Pa tko smo to mi i tko su oni? Cilj je 'zavadi pa vladaj'. Vi znate da pola Hrvata navija za Dinamo, pola navija za Hajduk. Hrvatski narod je žilav i nije ga lako pobijediti, pravda će pobijediti.

- Guranje juga protiv sjevera, na međusobne sukobe, ne znam koja im je računica, ali se igraju s vatrom pored bureta baruta, a ja im poručujem svima, pogotovo svima na funkcijama, morat ćete odgovarati pred hrvatskim narodom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:18