UŽASNUTA JE

Mani Gotovac čekala bus na stanici u Opatiji, a vozač projurio bez zaustavljanja: 'Kupila sam 3 karte da mogu ležati, na kraju sam otišla taksijem...'

 
Na fotografiji: Mani Gotovac
 Marko Todorov / CROPIX

U ponedjeljak u 15.25 sati autobus prijevoznika Brioni Pula nije se zaustavio na autobusnom stajalištu u Opatiji da ukrca dvije putnice koje su čekale na Slatini. Jedna od putnica bila je teatrologinja i spisateljica Mani Gotovac, bivša intendantica riječkog HNK Ivana pl. Zajca, koja se nakon 21-dnevnog boravka u opatijskoj Thalassotherapiji trebala vratiti u Zagreb, piše Novi list.

Gospođa Gotovac je za ovu vožnju zbog svog zdravstvenog stanja, tj. problema s kralježnicom i prošlotjedne operacije koljena, kupila čak tri karte, i svaku platila 111 kuna kako bi u vožnji mogla nesmetano spustiti sjedalo i u ležećem položaju putovati do Zagreba.

Nakon što se autobus nije zaustavio, Gotovac je s drugom putnicom pozvala taksi, s kojim su došle do Zagreba.

- Užasnuta sam postupkom vozača koji se nije zaustavio na stajalištu. Ne mogu vam opisati koliko sam zahvalna gospođi koja se uz mene našla u istoj situaciji. Nismo znale što učiniti. Izbor je bio vratiti se u hotel Dubravu i prenoćiti još jednu noć ili pozvati taksi. Srećom, gospođa je pozvala taksi i tako smo iznervirane krenule u Zagreb - rekla je Mani Gotovac za Novi list iz kojeg su pokušali kontaktirati i prijevoznika, ali uspjeli su se probiti tek do dežurnog prometnika koji im je rekao da ne može ništa komentirati i da mu zovu šeficu sutra ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:51