POLICIJA SAVJETUJE KAKO POSTUPITI

MANIJAK KRAJ JEDNOG OD NAŠIH NAJVEĆIH BOLNIČKIH CENTARA VREBA MALOLJETNICE 'Kći mi je čekala autobus i ugledala tog tipa kako masturbira!'

 
 Paun Paunović/HANZA MEDIA

Srijeda, skoro je 21 sat i 30 minuta, pa naša 14-godišnja sugrađanka nakon treninga juri na autobus. Autobusna stanica na Poljičkoj cesti, odmah pored KBC-a na Firulama, počiva u mraku. Tri starije gospođe čekaju prijevoz, djevojčica ih pozdravi i staje pored njih. Gospođama stiže autobus, one odlaze, a djevojčica se, osjećajući neku nelagodu, okrene. Iza leđa joj stoji muškarac i, da prostite, s otkopčanim hlačama, drži u ruci spolovilo, piše Slobodna Dalmacija.

Dijete je doživjelo šok.

Okreće se, trči u obližnju palačinkarnicu, u panici zove majku. Majka zove policiju. Policija stiže za pet minuta i ne nalazi nikoga...

- I ovo bi bila samo priča koje bi se sa zgražanjem sjećali svako toliko, da se ista, potpuno ista stvar mojoj kćeri nije dogodila i prije svega dvadesetak dana, u isto vrijeme i na istom mjestu - kazuje nam majka.

- Bojim se da taj lik ne prati moje dijete - veli nam ustravljena.

Riječ je o muškarcu starom između 50 i 60 godina, visok je do 180 cm, proćelav, izrazitog nosa, odjeven (u obje prilike) u crno: crna majica kratkih rukava, crne hlače, crne cipele.

Psihički bolesnik

Paun Paunović/HANZA MEDIA

Paun Paunović/HANZA MEDIA

U ovakvim, nadamo se, izoliranim slučajevima gotovo uvijek je riječ o psihički bolesnim osobama, a gnjusan čin koji rade je po zakonu - prekršaj javnog reda i mira. I sve što se može napraviti jest - uputiti ih na liječenje. Djeci se jedino može savjetovati da u takvim situacijama pobjegnu što dalje, zatraže pomoć odrasle osobe u blizini i nazovu policiju.

Paun Paunović/HANZA MEDIA

Paun Paunović/HANZA MEDIA

Prije nekoliko godina nešto slično se događalo u okolici osnovne škole "Mertojak", suradnjom susjeda i policije - slučaj je riješen.

- Sinoć smo oko 21.30 zaprimili dojavu da je za sada nepoznati muškarac na autobusnoj stanici u Poljičkoj ulici u Splitu ispred maloljetnice skinuo hlače, nakon čega je pobjegao. Policijski službenici su izišli na mjesto događaja, prikupili činjenice i sinoć tijekom večeri opservirali predmetno područje. Policijski službenici će u odnosu na naprijed opisani događaj poduzeti sve mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju pronalaska osobe i provođenja kriminalističkog istraživanja, potvrdili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske i naglasili:

- Radi se o izoliranim i pojedinačnim slučajevima, te ne možemo izdvojiti posebne lokacije ili dijelove grada na kojima se učestalo bilježe takvi događaji. U slučaju ovakvog ili sličnog događaja potrebno je udaljiti se od te osobe i odmah nazvati policiju, a policijski službenici će u svakom slučaju nakon zaprimljene dojave poduzeti sve mjere i radnje kako bi pronašli osobu i proveli kriminalističko istraživanje, vodeći računa o zaštiti interesa oštećene osobe, posebno ako se radi o maloljetnoj osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:50