OPORBA UZRUJANA

MARAS 'Ovo je travestija koju predvode Plenković i Bandić' TOMAŠEVIĆ 'To je jedan od razloga zašto se ljudima gadi politika'

 Damjan Tadic / CROPIX

Izglasavanje zagrebačkoga gradskog proračuna, u kojem su tri potrebna glasa gradonačelniku Milanu Bandiću i HDZ-u osigurala trojica "prebjega" iz dosadašnje oporbe, čelnici oporbenih stranaka oštro su napali kao "travestiju", "političko dno" i "političku igru" iza koje uz Bandića stoji i premijer Andrej Plenković.

Zagrebački proračun izglasan je s 26 glasova za i 24 protiv, a ključne tri ruke podigli su Ilija Ćorić iz HSS-a, Miroslav Polovanec iz HSLS-a i Jozo Milićević iz Nezavisne liste Zagreb.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras ustvrdio je kako je glasovanje u Gradskoj skupštini bilo "travestija koju predvode premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić, dok predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić samo statira".

Maras, koji je još malo prije glasovanja smatrao da novi proračun neće proći, razočarano je napomenuo da su izbori za dvije godine, a građani neće zaboraviti ponašanje vjerolomnih zastupnika.

"Dvije godine će proći i onda će morati objasniti hrvatskim građanima na izborima kako su politički trgovali njihovim novcem, i to će građani znati sankcionirati", rekao je.

Dodao je kako bi bio sretan kada bi institucije države pratile kako će se u budućnosti razvijati suradnja između gradonačelnika Bandića i tri zastupnika koja su ga danas podržala.

Tomašević: To je novo političko dno

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) ocijenio je izglasavanje zagrebačkog proračuna "novim političkim dnom". "Kada vidite iz kojih klubova su ovi prebjezi, pokazuje se da nema nove politike u Zagrebu, ali niti u Hrvatskoj", rekao je.

To je primjer političke trgovine, pa se Tomašević nada da DORH prati što se događa, ako se pokaže da su ti zastupnici ostvarili osobni materijalni interes.

Jutros sam izjavio da je troje zastupnika sumnjivo, a to su upravo bili ti zastupnici. Neki od njih su i danas kolegama govorili da će proračun pasti, kaže Tomašević.

"Ovih godinu dana u politici naučilo me da nikome ne možete vjerovati i da ljudi lažu. Pokazalo se upravo onako kako je većina javnosti očekivala, da će Bandić naći te tri ruke u oporbi. To je jedan od razloga zašto se ljudima gadi politika", poručio je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:57