ZAGREBAČKI GUP

MARAS 'Plenković je kralj prolongacije i nedonošenja odluka. Smiješno je da smo mi u Hrvatskoj danas taoci odnosa njega i Bandića'

Gordan Maras
 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras prozvao je u četvrtak premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, nakon što je HDZ amandmanima na izmjene GUP-a ponovno odgodio odluku oko GUP-a, da je "kralj prolongacije i nedonošenja odluka".

- HDZ je danas ponovno odgodio svoju odluku. Plenković je kralj prolongacije i kralj nedonošenja odluka, jadno je kako u Zagrebu obnašaju vlast HDZ i Bandić i kako ne slušaju građane - poručio je Maras na konferenciji za novinare ispred Gradske skupštine, gdje su udruge organizirale glasan prosvjed protiv izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba.

Maras je istaknuo da na inicijativu SDP-a oporbeni gradski zastupnici traže referendum o GUP-u.

- Ne očekujemo od HDZ-a podršku, ali neka građani vide tko je za to da oni odlučuju, a tko je za to da interesi kumova i određenih lobija imaju od GUP-a koristi. S te strane, mislim da je građanima sve jasno i da je dosta ove politike - izjavio je Maras.

Na pitanje misli li da će gradonačelnik Milan Bandić pristati na 15 HDZ-ovih amandmana, Maras kaže kako je to "samo politička igra".

- Smiješno je da smo mi u Hrvatskoj danas taoci odnosa Bandića i Plenkovića, hoće li Bandić podržavati Plenkovića u Saboru i hoće li Plenković podržavati Bandića u Gradskoj skupštini - kaže Maras.

- To je jad i čemer hrvatske politike, to su Bandić i Plenković - zaključio je šef zagrebačkog SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:45