MINISTAR DRŽAVNE IMOVINE

MARIĆ KOMENTIRAO OTKRIĆE NOVOG GLOBUSA O LJETNIKOVCU VRIJEDNOM 3,5 MILIJUNA KUNA KOJI JE PLATIO 800.000 'Da je kuća bila skuplja, ne bih je kupio'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.04.2019. u 23:09

CROPIX

Nakon što je Globus izvijestio o vikendici ministra državne imovine Gorana Marića u Živogošću, koju je on 2012. godine kupio po višestruko nižoj vrijednosti od one koju procjenjuju stručnjaci za nekretnine, Marić se s reakcijom oglasio u razgovoru za Večernji list.

Potvrdio je da je nekretninu kupio od poduzetnika Zvonka Šarića, čija je pak tvrtka preko natječaja Ministarstva državne imovine kupila vilu koju je svojedobno koristio bivši predsjednik države Stipe Mesić, u Grškovićevoj ulici u Zagrebu. Marić je izjavio da je sa Šarićem u prijateljskim odnosima, ali pritom opovrgava da je radio bilo što protivno zakonu ili da je u kupoprodaji državne vile pogodovao Šariću, već tvrdi da je on jednostavno imao najbolju ponudu.

- Postoje natječajna povjerenstva koja niti biram niti imam ikakve kontakte s njihovim članovima, a da se nikom ne pogoduje, svjedoči i činjenica da je 46 natječaja s 2300 ponuda provedeno, ne samo bez prigovora nego bez ijedne primjedbe, kazao je Marić.

Za vikendicu u Živogošću navodi da ju je kupio za 800.000 kuna, kako je i prijavio Povjerenstvu za sukob interesa, te dodaje da nije smatrao svojom dužnošću naknadno mijenjati njezinu vrijednost. No, stručnjaci za nekretnine za Globus kažu da je ovaj iznos tek četvrtina stvarne vrijednosti kuće za koju procjenjuju da vrijedi 3,5 milijuna kuna.

- Kuću sam dobio po cijeni po kojoj sam je dobio. Da je bila skuplja, ne bih je ni kupio, a zanimljivo da se sada, nakon sedam godina, netko bavi vrijednošću moje vikendice, izjavio je ministar za Večernji.

Inače, slučajem bi se uskoro trebalo baviti i Povjerenstvo za sukob interesa.

Izdvajamo