NEGATIVNI EFEKTI

MARIĆ O STRAHU ZA SEZONU: 'Teško je predvidjeti utjecaj koronavirusa na turizam, ali on se može s time izboriti'

Zdravko Marić
 Damjan Tadic / CROPIX

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak kako je za sad još teško predvidjeti utjecaj koronavirusa na turizam, jer je još teško procijeniti dubinu i efekte tog utjecaja, kao i trajanje te krize, ali vjeruje da se turizam i s time može izboriti.

- Na turizam svi stavljamo naglasak, ali to nije jedina gospodarska grana, sve su jednako važne i relevantne sa svojim doprinosima. Turizam ima jednu dodatnu osjetljivost na globalne poremećaje, ali i dalje mislim da, ako ne dođe do neke značajnije i jače eskalacije te epidemije, naš turizam ima dovoljno snage i otpornosti da se izbori i s time - rekao je Marić odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice Vlade.

Ministar financija je podsjetio i na razdoblje globalne krize i recesije u kojem je hrvatski turizam stalno bilježio pozitivne stope rasta.

- U cijeloj ovoj priči pozitivno je, ako se može tako govoriti, što se događa početkom godine, kad se sezona još nije 'zavitlala'. Nadamo se da će ta problematika u nekom skorom roku splasnuti te da će se od Uskrsa, kad zapravo i počinje turistička sezona, a to je u travnju, što nije ni tako blizu, ali ni daleko, stvari poboljšati - naglasio je Marić.

Ističe kako svi trebaju biti svjesni i činiti sve što je moguće da se eventualni negativni efekti na turizam što više umanje u slučaju nastavka krize u vezi koronavirusa oko Uskrsa i kasnije. I u ovom, kao i u drugim sektorima, potreban je oprez, ali ne panika, ponovio je ministar financija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:00