REAKCIJA MINISTRA

MARIĆ 'Razdire me sekvenca tog filma... U njoj jedan povjesničar hladno, u isti kontekst, stavlja Stepinca i Dražu Mihajlovića!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.02.2019. u 10:45

Zagreb, 020818.
Trg svetg Marka.Banski dvori.
Pocetak 10. sjednice Vlade RH. Na fotografiji: Goran Maric.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / HANZA MEDIA

Goran Marić

 

Hrvatska radiotelevizija u nedjelju navečer emitirala je dokumentarno-igrani film "Alojzije Viktor Stepinac“ o životu kardinala i blaženika Alojzija Stepinca.

Taj film gledao je i ministar državne imovine Goran Marić kojeg je uzrujao dio u kojem jedan od povjesničara, kako kaže Marić u svojem Facebook postu, u isti kontekst stavlja Stepinca i četničkog vođu Dražu Mihajlovića.

Marićev status ispod prenosimo u cijelosti.

Polustoljetno mučeništvo

Pratio sam Stepinčevo. Bolje reći proživljavao! Bože, ima li ijedna naroda na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorstva i mučeništva! Načinom da se anatemizira jedan duhovni, intelektualni, karizmatski gorostas u osobi kardinala Stepinca, i potom da na njegovoj anatemi traje polustoljetno mučeništvo i poniženje čitava naroda. Kojeg li paklenskog stroja-sustava koji ideološki zapjenjeno ocrnjuje najsvjetliji i najsvetiji lik jednog naroda pokazujući time koliko im vrijedi duša Hrvatske i Hrvatska sama u tom paklenskom režimu bogomržnje! Smiruje me danas lik kolosalnog Alojzija Stepinca u razglednici njegova blaženski mirnog Krašića. I istodobno me razdire sekvenca večeras emitiranog dokumentarno-igranog filma “Alojzije Viktor Stepinac“ na Hrvatskoj televiziji, u kojoj jedan od sudionika, povjesničara, hladno, u isti kontekst, stavlja Stepinca i Dražu Mihajlovića! Kasne su minute Stepinčeva, a ja osjećam da bi moja noćašnja besanica mogla potrajati dugo, do pred zoru.

Izvor foto: hu-benedikt.hr

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo