SUSPENDIRANI ČLANOVI HSS-A

MARIJANA PETIR 'Tražimo da se povuku naše suspenzije i da se obustavi kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore HSS-a!'

Marijana Petir
 Damir Krajac / HANZA MEDIA

Suspendirani članovi HSS-a na čelu s Marijanom Petir održali su press konferenciju na kojoj su javnost izvijestili o svojim postupcima u pogledu njihove suspenzije. Riječ je preuzela gospođa Petir:

- Smatramo da naše suspenzije nisu dobro obrazložene i nisu argumentirane te tražimo da se povuku. Osobno sam u tu svrhu napisala i žalbu nadležnim stranačkim tijelima. Također tražimo da se obustavi kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore, budući da nam je onemogućeno da u njima sudjelujemo. Osim toga, Krešo Beljak je suspendirao i neke članove Nadzornog odbora i Časnog suda stranke što nije pošteno u ovakvoj situaciji.

Mi smo ovog tjedna i od Nadzornog odbora zatražili da se povuku sve suspenzije te smo u kontaktu s Ministarstvom uprave kako bi se provjerila legalnost postupaka Kreše Beljaka koji je HSS spojio s HSS-om braće Radić bez da je ta stranka prestala postojati.

Pozivam stranku na jedinstvo i nadam se da će svim nama biti omogućeno da budemo članovi stranke i da sudjelujemo na unutarstranačkim izborima - rekla je Marijana Petir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:53