SISAČKA ŽUPANICA OBRANILA SVOJU ČAST

Marina Lovrić Merzel: ‘To je pravna država, dokazano je da mi HZZO nije platio liposukciju!

 Mate Piškor/CROPIX

- Od samog početka tvrdila sam da je ovo prljava predizborna kampanja i najgora laž. Drago mi je, u prvom redu zbog moje obitelji, da su institucije to potvrdile i da pravna država funkcionira - komentirala je danas SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel odluku nadležnoga Državnog odvjetništva da obustavi istragu o njezinu liječenju u sisačkoj bolnici.

Obavezno osiguranje

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku službeno je početkom tjedna priopćilo kako odustaje od daljnje istrage jer su uvidom u dokumentaciju koju im je poslao HZZO utvrdili da je županica prošla operativni zahvat u okvirima prava iz obaveznog osiguranja, a ne liposukciju kako su tvrdili zastupnici iz oporbenog HDZ-a.

Afera je izbila kada je HDZ-ov zastupnik Željko Krapljan na sjednici Skupštine županicu Lovrić Merzel optužio da je obavila liposukciju pod lažnom dijagnozom i s lažnom uputnicom kako bi izbjegla plaćanje skupog zahvata estetske kirurgije. Dodao je kako je zbog toga u tajnosti zatvoren cijeli odjel bolnice. Županica je tu izjavu odbila s gnušanjem i tvrdeći da je operirala herniju, odnosno bruh. U jednom se trenutku u svom uredu pred novinarkama skinula i pokazala ožiljke od svih operacija kojima je u životu bila podvrgnuta. Međutim, Županijsko državno odvjetništvo je navode ipak odlučilo provjeriti. Ispostavilo se da nisu bili točni pa Marina Lovrić Merzel sada najavljuje privatne tužbe.

- HDZ je krenuo u najprljaviju predizbornu kampanju putem javne klevete, i to po pitanju zdravlja pojedinca, što je dno dna - oštro je odgovorila županica oporbenim zastupnicima i napomenula kako će ih tužiti ona, ali i obitelje jer suih prozivali za ilegalno bogaćenje.

Laži i podvale

- Sve iznose ću nakon toga uplatiti u humanitarne svrhe. HDZ-u poručujem da njihove laži i podvale neće proći kod birača, njihov rad najbolje pokazuje kakvi su - rekla je Lovrić Merzel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:26