RASIPNA SDP-ova ŽUPANICA

Marina Lovrić: Za čajnu kuhinju, darove i večere 820 tisuća kuna

Revizija je upozorila i na velike troškove na vanjske suradnike iako Županija ima 84 zaposlenika

ZAGREB - Nepotrebni savjetnici na koje je u samo pet mjeseci potrošeno 532.888 kuna, gotovo milijunski iznos potrošen na reprezentaciju, korištenje službenih automobila i mobitela mimo propisanih pravila, ugovaranje poslova bez postupaka javne nabave... Samo je dio liste nepravilnosti u poslovanja županije Sisačko-moslavačke kojoj je na čelu SDP-ova županica Marina Lovrić-Merzel, a koju je utvrdio Državni ured za reviziju.

Uvjetno mišljenje

U svom izvješću o obavljenoj financijskoj reviziji županija, gradova i općina u 2009. o kojem bi uskoro trebao raspravljati i Sabor, revizori su na više od 5 tisuća stranica napravili dijagnozu poslovanja svih lokalnih jedinica.

Sisačko-moslavačka županija pod vodstvom županice iz SDP-a, stranke koja rado govori o nepravilnostima u HDZ-u, također je među onima kojima državni revizori nisu dali prolazu ocjenu odnosno dobila je uvjetno mišljenje.

- Treba se rukovoditi načelom dobrog finacijskog upravljanja - upozoravaju revizori Županiju pod vodstvom Marine Lovrić-Merzel . Državna revizija smatra da Županija sa 84 zaposlena ne treba ugovore o djelu koji su značajno povećali rashode županije u 2009. Upozoravaju i kako je nadzor Ministarstva uprave pokazao da imenovanje 12 savjetnika županice nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Častili i darovali

Revizori su utvrdili da se sisačka županica ne drži niti pravila koja je sama propisala kada je primjerice riječ o pokrivanju troškova službenih mobitela. Javnost vjerojatno nikada neće saznati koga je to županija sve častila i kupovala poklone jer uz neke račune za reprezenaciju uopće nije navedeno radi koga su potrošeni.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:55