ČELNICA 'U IME OBITELJI'

MARKIĆ SE OBRUŠILA NA PLENKOVIĆA 'Nije dobro za demokraciju da premijer napada građane koje bi trebao predstavljati'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.06.2018. u 19:37

Zagreb, 270418
U hotelu Westin odrzava se 3. medjunarodnosigurnosna konferencija Zagreb 2018. Hrvatska nacionalna sigurnost i vanjska isigurnosna politika EU. Konferenciju je otvorio Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovic.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

U krugu: Željka Markić. Na fotografiji: Andrej Plenković piše bilješke na konferenciji o nacionalnoj sigurnosti

Željka Markić iz udruge U ime obitelji kazala je da se vlast ne smije uplitati dok su u tijeku referendumske inicijative te da su smjernice Venecijanske komisije jasne. Podsjetimo, Građanska inicijativa "Narod odlučuje" tvrdi da je prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama izbornog sustava. Prvo referendumsko pitanje odnosilo bi se na opće odredbe izbornog sustava, optimalni izborni prag i ostalo, a drugo pitanje bi glasilo: Želite li da se u Ustav doda članak po kojem zastupnici nacionalnih manjina odlučuju o svim pitanjima iz nadležnosti Hrvatskoga sabora, osim o povjerenju Vladi i donošenju državnog proračuna? Sada je u tijeku prebrojavanje potpisa.

Dnevnik.hr prenosi izjavu Željke Markić koja sada tvrdi da premijer i predsjednik Sabora aktivno napadaju građansku inicijativu. Drago joj je, kaže, što u ovakvim okolnostima imaju podršku predsjednice. S njom se, kaže, sastala na njezin poziv uoči prikupljanja potpisa.

- Ja ovo tumačim kao njegovu potpunu političku pristranost radi toga što smo mi otvorili neka pitanja koja njemu smanjuju njegovu osobnu moć u političkoj stranci i u ovom trenutku izazivamo status zastupnika nacionalnih manjina na kojima stoji njegova većina tako da mislim da je pristran i da nije dobro za demokraciju kako napada građane koje bi trebao predstavljati - govori Markić.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo