S KONJA NA MAGARCA

Martina Dalić kao ministrica financija zarađuje tri puta manje nego prije

CROPIX

Dan prije isteka zakonskog roka svoju imovinsku karticu u Povjerenstvo za sprečavanje sukoba intresa predala je jedino Martina Dalić

ZAGREB - Dan prije isteka zakonskog roka svoju imovinsku karticu u Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa predala je jedino Martina Dalić.

Nova ministrica financija ima dvije nekretnine, pokretnine vrijedne 70.000 kuna te dionice u pet tvrtki. Dalić ima stan od 140 četvornih metara u Zagrebu te kuću od 240 četvornih metara s okućnicom od 540 četvornih metara u Petrčanima. Dionice vrijedne oko 75.000 kuna posjeduje u HT-u, Ericson Nikoli Tesli, Dalekovodu, PBZ-u i Atlantic grupi. Nova ministrica financija ima ukupno oko 217.000 eura kredita.

Kao ministrica prijavila je plaću od oko 18.000 kuna, što je gotovo tri puta manje od one koju je primala kao predsjednica Uprave Partner banke. Tada je, navodi se u imovinskoj kartici, zarađivala neto oko 576.00 kuna godišnje, što znači da joj je plaća bila 48.000 kuna. Njen suprug zarađuje 34.500 kuna mjesečno.

Smijenjeni ministri i ostali novi članovi Vlade svoje kartice još nisu predali i u zakonskom roku to mogu učiniti još danas.

Izdvajamo